More

    Ţepuirea firmelor de asigurări, la mare modă

    teapa

    Accidente înscenate, tamponări intenţionate, falsuri grosolane în acte sunt ingredientele reţetei unei afaceri ilegale extrem de prospere prin care anumite persoane fraudează în mod frecvent companiile de asigurări. Metodele sunt atât de bine pusă la punct, beneficiind de largul concurs al unor angajaţi ai firmelor de asigurări, încât cu greu pot fi dibuite.

    Concret, metodele de fraudare a sistemului de asigurări sunt diverse. În judeţ una dintre cele mai folosite metode este acea prin care agentul de asigurare îşi învaţă clientul să lovească singur maşina, de cele mai multe ori pe timp de noapte pentru a nu exista martori, ajutându-l ulterior să obţină despăgubirea. Cei mai mulţi dintre şoferii care vor să stoarcă ilegal bani de la companiile de asigurări preferă să-şi izbească maşinile de un cap de pod.

    Într-o a doua metodă se apelează la şoferi „specializaţi” în tamponări, proprietari de maşini vechi şi cu un grad ridicat de uzură, care provoacă intenţionat accidentele. În vreme ce rablele ajung la casare, fiind valorificate prin Programul „Rabla”, proprietarii celorlalte maşini se aleg cu plăţi consistente de la companiile de asigurări pentru acoperirea daunelor produse, evident cu sprijinul aceloraşi agenţi de asigurări.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE