More

    Satu Mare poate trimite nouă arbitri la monitorizare

    Pentru o şi mai bună monitorizare a tinerelor speranţe ale arbitrilor, s-a făcut o reorganizare a regiunilor. Dacă până acum, judeţele Satu Mare, Bihor şi Sălaj făceau parte dintr-o regine, acum au fost cooptate şi judeţele Maramureş şi Bistriţa-Năsăud. Ofiţerii zonali sunt Ioan Onciaş (Sălaj) şi Zoltan Szekely (Maramureş), în timp ce Ştefan Szilagyi este ofiţer judeţean.

    Datorită numărului mare de arbitri pe care judeţul Satu Mare îl are, pot fi trimişi spre monitorizare nu mai puţin de nouă arbitri: patru arbitri, dintre care o femeie, respectiv cinci arbitri asistenţi. Iar până la finalul acestei luni, după o consultare între Comisia Judeţeană de Arbitri şi ofiţerul judeţean, aici vorbim de Ştefan Szilagyi, trebuie întocmită lista nominală şi trimisă spre oficialii zonali.
    Asta înseamnă că un număr mai mare de arbitri din judeţul nostru vor fi în vizorul unor eventuale monitorizări, iar pe mai departe, ar putea ajunge la examene pentru a putea oficia în ligile superioare, acolo unde Satu Mare a avut şi are reprezentanţi de seamă.
    Cel mai mare nume este Istvan Kovacs, care este purtător de ecuson FIFA şi arbitrează derby-uri din Liga 1 şi chiar în cupele europene.
    Daniel C.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE