More

    Cămin cultural modern inaugurat la Cuţa

    inaugurare

    Şirul de manifestări din Cuţa a debutat ieri dimineaţă, cu o Sfântă Liturghie oficiată la altarul de vară situat pe locul unei foste mănăstiri din apropierea satului.

    Slujba religioasă a fost oficiată de un sobor de preoţi, avându-l în frunte de protopopul ortodox de Carei, Marian Crainic. Oficiile de gazdă au fost făcute de primarul comunei Socond, Ioan Crasnai. Directorul de cancelarie al Instituţiei Prefectului Satu Mare, Raul Băbaţ, s-a aflat în mijlocul localnicilor aflaţi în sărbătoare.

    20150719_143720Slujba religioasă a fost urmată de inaugurarea noului cămin cultural. Primarul Ioan Crasnai şi-a exprimat convingerea că noul cămin le va fi util locuitorilor satului Cuţa. Împreună cu directorul Raul Băbţan şi cu protopopul Marian Crainic, primarul Crasnai a tăiat panglica inaugurală. Protopopul Crainic a sfinţit apoi noul cămin cultural.
    După-amiază, atât sătenii din Cuţa cât şi invitaţii lor au participat la un danţ la şură. Potrivit primarului Ioan Crasnai, pentru a-şi păstra şi chiar promova obiceiurile populare, sătenii din Cuţa au organizat prima ediţie a unui danţ la şură, inspirându-se după modelul celor din Soconzel. Sătenii au petrecut până seara, propunându-şi ca anul viitor să organizeze un nou danţ la şură.
    Szasz Lorand

    20150719_144521

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE