More

    Al Qaeda a învins armata americană la Carei

    Din fericiere, acesta a fost doar rezultatul unei competiţii de airsoft organizată duminică în incinta unui fost abator dezafectat din localitate

    air1

    Binele nu învinge întotdeauna. Cel puţin la Carei, combatanţii Al Qaeda au reuşit să-i înfrângă pe militarii Statelor Unite ale Americii. Asta în cadrul unei competiţii regionale organizată de grupul de prieteni Airsoft Carei în incinta unui abator dezafectat situat la ieşirea din municipiu înspre Satu Mare. La concurs au participat 35 de adepţi ai acestui nou sport din municipiile Carei, Satu Mare şi Baia Mare.

    Bin Laden story la Carei

                Tematica jocului a constituit-o lupta dintre combatanţii grupării teroriste Al Qaeda şi cei ai armatei SUA. “Bin Laden story” a fost intitulată competiţia organizată duminică la Carei. Soldaţii americani trebuiau să cucerească baza şi steagul teroriştilor Al Qaeda. Combatanţii Al Qaeda aveau ca sarcină cucerirea unui laptop care conţinea planurile unor atacuri militare ale armatei SUA în Afganistan.

                Prima rundă a competiţiei s-a încheiat cu o remiză, niciuna dintre cele două tabere nereuşind să îşi îndeplinească misiunea de luptă. Abia în cea de-a doua rundă, teroriştii Al Qaeda au reuşit să înfrângă armata americană, punând mâna pe laptopul cu planurile viitoarelor operaţiuni din Afganistan. Din fericire, acest lucru a fost posibil doar în jocul de airsoft de la Carei.

                La final, combatanţii şi-au strâns mâinile, mulţumiţi de adrenalina provocată de jocul de-a războiul. “Totul a ieşit bine. Oaspeţii din Satu Mare şi Baia Mare au fost foarte mulţumiţi de jocul pe care l-am organizat aici, la Carei. Adrenalina a curs în valuri, lupta a fost foarte intensă”, ne-a declarat Venig Arpad, unul dintre membrii grupului de prieteni Airsoft Carei, care împărtăşesc pasiunea pentru acest sport.

    Un sport cu tot mai mulţi adepţi

                Airsoftul este un joc sportiv în care jucătorii simulează un conflict sau efectuează anumite misiuni, cu ajutorul unor replici ale armelor reale ce lansează proiectile sferice non-metalice, utilizând echipamente specifice și tactici militare reale. La jocul de airsoft se folosesc bile din material plastic ca muniție, având o masă între 0.20g și 0.43g. Pentru mulți jucători airsoftul reprezintă mai mult decât un hobby, este o dorință de aventură manifestată într-un joc ce nu cunoaște limite în materie de arme airsoft și scenarii cu tentă militară. Airsoftul este un sport care se bazează în mare măsură pe onoare și respect între jucători.

                Airsoftul se bucură de popularitate în rândul sătmărenilor. Există mai multe echipe în municipiul Satu Mare, în Carei, Negreşti Oaş, dar şi în alte localităţi din judeţul nostru. Deşi, în general, e practicat de tineri, nu există limită de vârstă, printre amatori înregistrându-se numeroşi sătmăreni în toată firea. Îmbrăcaţi în diverse uniforme militare, practicanţii acestui sport pot fi văzuţi în timp ce trag unii în alţii în păduri, pe diverse terenuri accidentate sau printre ruinele unor foste fabrici.

    Szasz Lorand

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE