More

    Abuzuri grave reclamate la Batarci

    strada3

    Autorităţile publice din comuna Batarci au fost ieri ţinta unor acuzaţii grave aduse de o femeie originară din această comună, dar care trăieşte de ani buni în Italia. Aceasta a afirmat ieri, la audienţele de la Prefectură, că aici se fac numeroase ilegalităţi, autorităţile profitând de faptul că în comună au mai rămas doar copiii şi cei în vârstă.

    Ilegalităţi pe bandă rulantă
    Prezentându-se ieri la audienţele de la Prefectură, Ana Lung a afirmat că de fiecare dată când vine în ţară, şi o face anual, constată că la Primăria Batarci sunt săvârşite o serie de ilegalităţi. Astfel, pe lângă faptul că autorităţile locale nu se ocupă de dezvoltarea comunei, în sensul că aici nu se află reţele de apă şi canalizare, iar drumurile nu sunt întreţinute, funcţionarii încalcă, după părerea sa, de nenumărate ori legea.

    Astfel, dacă cineva doreşte să-şi construiască o casă trebuie să deţină un proiect avizat de un arhitect care nu eliberează nicio chitanţă în schimbul banilor daţi pentru obţinerea avizului. De asemenea, femeia l-a acuzat pe inginerul topograf că i-a solicitat fratelui său suma de 300 de euro pentru a face măsurătorile topografice.

    Nici funcţionarii Primăriei Batarci nu au scăpat de acuzele femeii, care a afirmat că secretara vorbeşte foarte urât cu cetăţenii din comună, iar primarul nu se arată deloc interesat să rezolve problemele cu care aceştia se confruntă. „De câte ori mă duc la Primăria Batarci nu găsesc pe nimeni acolo. Primăria ar trebui să fie tot timpul deschisă pentru cetăţeni”, a afirmat Ana Lung. Aceasta a mai spus că primarul, secretara, poliţiştii, preotul şi alte câteva persoane fac tot ce vor în comună, iar cetăţenii, în marea lor majoritate bătrâni, nu au curajul să reclame aceste ilegalităţi. Femeia a solicitat Prefecturii Satu Mare să demareze o anchetă pentru a stopa ilegalităţile care se desfăşoară la Batarci şi a-i trage la răspundere pe cei vinovaţi.

    Bătută pentru că şi-a cerut dreptul
    Alături de Ana Lung, la audienţe s-a prezentat şi Ana Toma, tot din Batarci, care a afirmat că în data de 30 iunie a fost bătută de trei bărbaţi pentru că a avut curajul să solicite să fie eliberat un drum public ocupat abuziv, după părerea sa, de un alt cetăţean. Femeia a solicitat ajutorul Prefecturii pentru eliberarea acestui drum. Cu această ocazie, femeia s-a plâns că, în urmă cu câteva zile, i-a cerut să elibereze drumul celui care l-a ocupat abuziv, dar a primit drept răspuns o mamă de bătaie din partea celui reclamat, a fiului acestuia şi a altui bărbat.

    Prefectul Eugeniu Avram a precizat că va urmări personal ceea ce se întâmplă la Batarci. „Din câte ştiu eu, cazul drumului închis de la Batarci se află în instanţă, iar cel care a ocupat drumul a fost amendat. Potrivit unor informaţii de ultimă oră, se pare că vineri va fi dată o ordonanţă preşedinţială pentru eliberarea drumului respectiv” a precizat prefectul Avram.

    Revoluţie la Tarna Mare
    Tot la audienţele de ieri de la Prefectură s-a prezentat şi Mihai Scriba, din Tarna Mare, care a denunţat faptul că, în ciuda eforturilor făcute de autorităţi pentru a stopa acest fenomen, din pădurile din jurul localităţii se fură lemne ca-n codru. Cetăţeanul a afirmat că ieri au fost făcute tăieri masive în aceste păduri, urmând ca azi să fie făcute transporturile de masă lemnoasă. Mihai Scriba a arătat că tăierile se fac în zona minei de la Tarna Mare, iar transportul de lemne este făcut peste culturile fermierilor din zonă.

    Prefectul Eugeniu Avram a luat legătură telefonic cu inginerul silvic din zonă pe care l-a pus în gardă despre cele sesizate de Mihai Scriba. Prefectul i-a solicitat inginerului silvic să urmărească ce se întâmpla la Tarna Mare şi să-l ţină la curent dacă se încalcă legea.

    Mihai Scriba a ameninţat că dacă nu sunt luate măsuri de urgenţă, va declanşa o adevărată revoluţie în cursul acestei zile.

    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE