More

    Turiştii sătmăreni nu se tem de atentate teroriste în Turcia

    antalya

    Sătmărenii nu se panichează cu una, cu două. Cei care au dat de la o mie de euro în sus pentru un sejur în Antalya nu lasă ca ultimul atentat terorist din Turcia să le strice vacanţa. Un tânăr turc, suspectat de legături cu Statul Islamic, este autorul unui atentat sinucigaş cu bombă comis luni în localitatea Suruc, situată în apropierea graniţei cu Siria. Atentatul nu îi îngrijorează pe turiştii sătmăreni. Pentru a nu speria turiştii, autorităţile din Turcia au promis că vor întări securitatea de-a lungul graniţei cu Siria.

    Vacanţele în Antalya, în top
    Atentatul din Turcia nu stârneşte îngrijorarea sătmărenilor care şi-au rezervat vacanţe în Antalya, afirmă reprezentanţii agenţiilor de turism din municipiul Satu Mare. “Niciunul dintre clienţii noştri nu ne-a căutat în urma recentului atentat. Ba, din contră, mai mulţi sătmăreni au cerut oferte pentru litoralul turcesc. Oricum, staţiunile sunt departe de graniţa cu Siria şi sunt foarte bine păzite”, ne-au declarat reprezentanţii agenţiei House of Travel.

    Sejururile în Antalya reprezintă o cotă de circa 70-80% din totalul vacanţelor vândute de agenţiile de turism din municipiul Satu Mare. Preţul unui sejur de şapte zile, pentru două persoane, începe de la circa 1.000 de euro, cu toate taxele incluse. Preţul poate urca până la 2.000 – 3.000 de euro pentru un sejur, în funcţie de serviciile de lux oferite.

    Atentat cu 31 de victime
    Treizeci şi unu de persoane au fost ucise și în jur de 100 rănite în puternica explozie produsă luni la un centru cultural din orașul turc Suruc, în apropierea graniței cu Siria, însă numărul victimelor ar putea crește, a anunțat Ministerul de Interne, potrivit Reuters și Anadolu. Suruc se află în sud-estul Turciei, la circa 10 km de orașul sirian Kobane.

    Explozia s-a produs în timp ce tineri turci și kurzi erau adunați la centrul cultural, de unde urmau să plece într-o excursie la Kobane, peste granița cu Siria, de unde forțele kurde siriene i-au alungat luna trecută pe jihadiștii Statului Islamic. Autorul atacului sinucigaș, identificat marți, este un tânăr turc de 20 de ani.

    Premierul turc, Ahmet Davutoglu, a declarat marți că a fost identificat un suspect în cazul atentatului de la Suruc și că cel mai probabil este vorba de un atac având legătură cu gruparea jihadistă Statul Islamic. De asemenea, prim-ministrul turc a promis că securitatea va fi întărită de-a lungul celor 900 km de graniță cu Siria, după atentatul cu bombă produs luni la Suruc, la frontiera sud-estică.

    Szasz Lorand

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE