More

    Serie cu 14 echipe pentru FC Olimpia

    11791821_771467789629013_1126632139_n

    Perioada de înscrieri în Liga a II-a a expirat luni, iar 27 de echipe, printre care şi Olimpia Satu Mare vor lua startul în noul sezon. Ieri la Casa Fotbalului din Bucureşti a avut loc o şedintă între reprezentanţii Federaţiei Române de Fotbal şi cei ai cluburilor înscrise. Din partea grupării sătmărene a participat preşedintele clubului Dan Băbuţ, care a prezentat poziţia echipei.

    Deşi preşedintele Burleanu şi-ar fi dorit o singură serie pentru eşalonul al doilea, pentru o reformă a fotbalului din Liga 2, numărul mare de echipe înscrise i-a dat calculele peste cap. Iar în cele din urmă s-a trecut la prezentarea componenţei celor două serii, Olimpia urmând să joace în aceeaşi serie Vest, care arată cam aşa: U Cluj, Gaz Metan Mediaş şi FC Braşov din postura de retrogradate din Liga 1, FCM Baia Mare şi UTA Bătrâna Doamnă ca şi nou-promovate, Academica Argeş (FC Clinceni), Şoimii Pâncota, CSM Rm. Vâlcea, FC Bihor, FC Caransebeş, CS Mioveni, Metalul Reşiţa şi Unirea Tărlungeni. Dar Gaz Metanul ar putea reveni în Liga 1, dacă se consideră că echipa Chiajna a călcat strâmb, iar U Cluj are şanse mici să înceapă sezonul din cauza problemelor financiare.

    La finalul acestui sezon va promova prima echipă din fiecare serie, iar o a treia formaţie care merge în Liga 1 se va decide în urma unui baraj între ocupantele locurilor secunde din Vest şi Est. Câştigătoare barajului locurilor doi urmând să joace încă un meci de baraj cu ocupanta locului 12 din Liga 1. La retrogradare, vor cădea direct locurile 13 şi 14 din ambele serii, iar între locurile 12 va avea loc un baraj care va desemna a cincea echipă care ia drumul Ligii a III-a.

    ”A fost o şedinţă lungă. Vom face parte din seria Vest, alături de echipe de top. Din sezonul 2016-2017 va fi o singură serie cu 22 de echipe. Am împuternicit pe cineva să negocieze drepturile de televizare. Referitor la Olimpia, avem nevoie de întăriri pentru că va fi bătălie mare pentru locurile de play-off. Dar acum că vom putea primi bani de la Consiliul Local, ne gândim să aducem jucători pentru că lotul nostru s-a subţiat”, a declarat într-o convorbire telefonică imediat după şedinţa de la FRF, Dan Băbuţ.

    Sezonul 2015-2016 a Ligii a 2-a va începe la 29 august. Din cealaltă serie fac parte: ACS Berceni, ACS Bucovina Pojorâta, ACS Dacia Unirea Brăila, ACS Rapid CFR Suceava, AFC Chindia Târgovişte, AFC Dunărea 2005 Călăraşi, AS SC Bacău, CS Baloteşti, FC Gloria Buzău, FC Oţelul SA, SC FC Ceahlăul, SC FC Farul Constanţa şi SC FC Rapid. Însă şi aici mai pot apărea modificări.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE