More

    Reacţii şocante la un viol oribil

    Cazul fetei care a fost violată cu sălbăticie de şapte tineri la întoarcerea de la şcoală a intrat în atenţia întregii ţări, în urma campaniei “Dreptate pentru fata violată din Vaslui”. Românii s-au revoltat atât faţă de violul în sine, comis asupra tinerei nevinovate, cât şi faţă de tratamentul blând aplicat de justiţie, care i-au pus în libertate pe toţi cei şapte violatori. Nici nu e de mirare că societatea civilă a solicitat preşedintelui Klaus Iohannis şi Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) să verifice legalitatea eliberării celor şapte bestii cu chip uman. A şocat şi atitudinea unora dintre violatori, care au declarat senin că fata a fost de acord să întreţină relaţii cu toţi cei şapte indivizi. Numai o minte bolnavă poate scorni asemenea tâmpenii.

    Însă cea mai şocantă pentru toţi românii a fost atitudinea localnicilor din satul vasluian Văleni, de unde provin cei şapte indivizi care au violat-o până la leşin pe elevă anul trecut în noiembrie. În loc să-i condamne, localnicii se încăpăţânează să-i susţină pe violatori. Sfidând cea mai elementară logică, localnicii din Văleni spun că fata ar fi fost de vină, pe motiv că “nu e uşă de biserică”.

    Pentru aceşti vasluieni din Văleni, parcă bătuţi cu leuca în cap, până şi faptul că violatorii au fost eliberaţi din arest constituie o probă a nevinovăţiei lor. Localnicii au fost în stare să arunce cu PET-uri în jurnaliştii prezenţi ieri în faţa postului de Poliţie, ba chiar să-i înjure şi să-i ameninţe pe motiv că le fac de ruşine comuna. În mintea lor îngustă, jurnaliştii sunt de vină pentru drama fetei violate şi nu cei şapte violatori care provin din familii avute. Cu o asemenea atitudine ridicolă, localnicii din Văleni nu ar trebui să se scandalizeze că au intrat în atenţia întregii ţări.

    Sunt curios ce reacţie vor avea cei din Văleni când inevitabilul se va produce, iar violatorii vor ajunge în spatele gratiilor. Chiar şi atunci vor susţine nevinovăţia acestor “băieţi buni”? O vor ataca în continuare pe elevă, încercând să o discrediteze? Oricum, în penitenciar se anunţă vremuri grele pentru vajnicii violatori. Este de notorietate că violatorii şi pedofilii devin victimele celorlalţi deţinuţi. Oricât de penali ar fi, aceştia se gândesc că au acasă mame, soţii sau fiice, care ar putea deveni victime ale unor băieţaşi şmecheraşi precum cei şapte violatori din Văleni.

    Szasz Lorand

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE