More

    Sinucigaşii apelează la metode tot mai violente

    upu

    Canicula îi determină pe sătmărenii depresivi şi învinşi de greutăţi să apeleze la metode tot mai violente pentru a-şi pune capăt zilelor. Dacă în prima parte a anului, cei care au încercat să-şi pună capăt zilelor au apelat la ingerarea de medicamente şi la laţ, apoi în primăvară au tot ameninţat că se aruncă în apele Someşului, după ce s-a instalat canicula au ajuns să apeleze la metode mult mai violente. În urmă cu câteva zile, o sătmăreancă s-a aruncat sub roţile trenului. Un sătmărean a ingurgitat otravă pentru şobolani, iar un alt sătmărean a încercat pur şi simplu să-şi taie jugulara.

    S-a aruncat sub roţile trenului
    Miercurea trecută, între o tânără sătmăreancă, în vârstă de 32 de ani, şi soţul ei a izbucnit un scandal care a afectat-o foarte mult. Din acest motiv, a decis să-şi curme zilele. Femeia s-a îndreptat spre calea ferată, unde a încercat să se arunce sub tren. Din fericire, a scăpat cu viaţă şi a fost transportată la Urgenţe, având un picior amputat în zona gleznei şi o multitudine de răni pe corp. Femeia a fost internată la secţia Chirurgie pentru îngrijiri medicale, viaţa ei fiind în afară de orice pericol.

    A ingurgitat otravă de şobolani
    Tot miercurea trecută, un bărbat de 36 de ani din Satu Mare a încercat să-şi pună capăt zilelor după ce a ingurgitat otravă pentru şobolani. Bărbatul a fost transportat la Urgenţe, unde i s-au acordat îngrijirile medicale necesare, după care a fost internat la Psihiatrie. Intervenţia promptă a cadrelor medicale au salvat viaţa bărbatului de 36 de ani.

    A încercat să-şi taie jugulara
    Sătmăreni au vrut să-şi pună capăt zilelor la sfârşitul săptămânii trecute. Este de-a dreptul şocantă modalitatea pe care a ales-o unul dintre ei. Un sătmărean a vrut să-şi ia viaţa încercând să-şi taie vena jugulară. Gestul lui şocant i-a îngrozit pe cei de la Ambulanţă. Bărbatul a fost internat la secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean. În urma intervenţiei prompte a medicilor, au fost salvate toate cele trei persoane care au încercat să-şi încheie socotelile cu viaţa.

    Alte trei persoane au încercat să se sinucidă în urmă cu două săptămâni. Una dintre acestea, o femeie în vârstă de 78 de ani, a fost internată la Secţia Psihiatrie, în timp ce celelalte două persoane au fost lăsate acasă după ce li s-au acordat îngrijirile medicale necesare.

    Szasz Lorand

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE