More

    Preşedintele PSD Liviu Dragnea revine la Satu Mare

    psd01

    Preşedintele național al Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, se va afla azi într-o vizită în judeţul Satu Mare. Cu această ocazie va participa la Conferinţa Extraordinară de Alegeri a Organizaţiei Judeţene Satu Mare a Partidului Social Democrat, eveniment programat de la ora 11.45. În prealabil, de la ora 10.00, Liviu Dragnea va participa la festivitatea de punere a pietrei de temelie la viitorul Centru Multicultural din Negreşti-Oaş. Liviu Dragnea va fi însoţit de secretarul general naţional al PSD, Andrei Dolineaschi, ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, europarlamentarul social-democrat Victor Negrescu, secretarul de stat în cadrul Ministerului Transporturilor, Dragoş Titea, preşedintele Organizaţiei Judeţene Maramureş a PSD, Gabriel Zetea, respectiv preşedinte Organizaţiei Judeţene Mehedinţi a PSD, Aladin Georgescu.

    În deschiderea vizitei pe care o va face în judeţul Satu Mare, preşedintele naţional al Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a fost invitat să participe azi la punerea pietrei de temelie a Centrului Multicultural de la Negreşti-Oaş. Evenimentul se va desfăşura în această dimineaţă de la ora 10.00, la locul unde va fi construit acest obiectiv aşteptat de atâţia ani de negreşteni.

    Considerat unul dintre principalele deziderate ale Primăriei Negreşti-Oaş, construirea Centrului Multicultural prinde contur odată ce Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării şi Compania Naţională de Investiţii, a aprobat finanţarea acestui proiect. Decizia Ministerului Dezvoltării de a finanţa integral construcţia Centrului Multicultural a fost luată în data de 14 ianuarie, chiar de ziua primarului oraşului Negreşti Oaş, Aurelia Fedorca. Cele peste 14 milioane lei, banii necesari pentru construirea Casei de Cultură din Negreşti Oaş, sunt asiguraţi prin Compania Naţională de Investiţii.

    De numele noului preşedinte al PSD, Liviu Dragnea, se leagă instalarea normalităţii şi, ulterior, a succesului în Organizaţia Judeţeană Satu Mare a PSD. Liviu Dragnea a declarat la mijlocul anului trecut că Organizaţia Judeţeană Satu Mare a PSD şi-a găsit în sfârşit liniştea cu noua conducere, asigurată de preşedintele Mircea Govor.

    Liviu Dragnea a opinat că formaţiunea a intrat pe un curs ascendent, devenind una dintre organizaţiile puternice de la nivel naţional. “PSD Satu Mare este o organizaţie din ce în ce mai sudată. Colegii se înţeleg foarte bine între ei şi au început să fie din ce în ce mai eficienţi. Este una dintre organizaţiile puternice şi cred că PSD Satu Mare va arăta ceea ce poate cu adevărat. La Satu Mare este o organizaţie în care nu mai sunt certuri, nu mai sunt intrigi, aşa cum din păcate a fost mai de mult”, a declarat Liviu Dragnea.

    La începutul lunii iunie, Guvernul a decis suplimentarea bugetului local al Municipiului Satu Mare cu suma de două milioane de lei. Fondurile sunt destinate realizării Proiectului Tehnic și demarării execuției lucrărilor la obiectivul de investiție ‘Pod peste Râul Someș — Amplasament Str. Ștrandului’. În prezent, studiul de fezabilitate pentru acest pod a fost elaborat.

    Fostul Ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Liviu Dragnea, a pus, la sfârşitul lunii august 2014, piatra de temelie a viitorului sediu al Primăriei Tăşnad, finanţarea, în valoare de 2.641.253 lei, fiind asigurată de către Ministerul Dezvoltării. La acea dată, vicepremierul Liviu Dragnea a pus o capsulă a timpului la baza viitorului sediu, alături de preşedintele Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD, Mircea Govor, şi preşedintele Organizaţiei Orăşeneşti Tăşnad a PSD şi primar al Tăşnadului, Vasile Mitraşca.

    Prin grija fostului ministrul al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Liviu Dragnea, au venit în judeţ, în perioada 2013 – 2015, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, 98 de milioane de lei. Preşedintele PSD Satu Mare, Mircea Govor, a arătat că semnarea contractelor de finanţare constituie un lucru foarte important pentru dezvoltarea judeţului.

    Valoarea investiţiilor care s-au desfăşurat până în prezent în Negreşti Oaş, a celor aflate în derulare precum şi a celor care vor urma în perioada imediat următoare însumează peste 260 de milioane de lei. Printre altele, fostul vicepremier Dragnea a dat în luna august a anului trecut ordinul de începere a lucrărilor de reabilitare a DN 19 Livada – Negreşti-Oaş – Sighet. De asemenea, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin ordinul nr. 2153 din 4 noiembrie 2014, a aprobat spre finanţare proiecte în valoare de peste 10,6 milioane de lei pentru oraşul Negreşti Oaş. Cea mai mare parte a acestor fonduri sunt destinate finalizării pârtiei de schi de la Luna Şes precum şi pentru reabilitarea a aproape 20 de străzi din capitala Ţării Oaşului. Totodată, Corpul C al Primăriei a intrat în reabilitare.

    De numele lui Liviu Dragnea și Victor Ponta se leagă și alocarea unui număr de 27 de microbuze noi școlare. Astfel, Guvernul României a asigurat o şansă de a accede la actul educaţional pentru mii de elevi. Microbuzele, cu o capacitate de 16+1 locuri, au fost predate primăriilor Acâș, Beltiug, Berveni, Călinești-Oaș, Cămin, Culciu, Gherța Mică, Moftin, Turț, Valea Vinului, Odoreu, Racşa, Agriş, Andrid, Batarci, Bixad, Căuaş, Homoroade, Lazuri, Medieşu Aurit, Micula, Oraşu Nou, Pişcolt, Santău, Tarna Mare, Târşolţ şi Viile Satu Mare.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE