More

    Comuna Moftin, capitala bunei-dispoziţii şi a hărniciei

    moftin01

    Locuitorii comunei Moftin, alături de invitaţii lor, au sărbătorit duminică cea de-a XV-a ediţie a Zilei Comunei Moftin. Manifestările s-au desfăşurat, la fel ca în fiecare an, în incinta bazei sportive din Moftinu Mic. Deschiderea oficială a Zilei Comunei Moftin a avut loc de la ora 11.00, în prezenţa unor oaspeţi importanţi, precum prefectul Eugeniu Avram, preşedintele şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef şi Mircea Govor, consilierul primului ministru al României, Ciprian Ardelean, inspectorul şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean Satu Mare, Claudiu Mondici, respectiv, în calitate de gazdă, primarul comunei Moftin, Gheorghe David.

    Deschidere oficială de înaltă ţinută
    Deschiderea oficială a manifestărilor a avut loc în jurul orei 11.00, la Monumentul lui Mihai Viteazu din Moftinu Mic. Corul Bărbătesc din Finteuşu Mare a intonat Imnul de Stat al României şi Imnul Europei, după care preoţii ortodocşi şi greco-catolici din comună au oficiat un Te-Deum. După ce a salutat prezenţa oficialităţilor judeţene şi le-a mulţumit tuturor celor care au pus umărul la organizarea acestei sărbători, primarul comunei Moftin, Gheorghe David, a declarat deschise manifestările organizate de Ziua comunei. “Mulţumesc autorităţilor judeţene pentru onoarea de a petrece alături de noi, mulţumesc tuturor oaspeţilor veniţi la sărbătoarea noastră, Consiliului Local, elevilor, sponsorilor şi tuturor celor care au ajutat la organizarea Zilei comunei. Faptul că Mihai Viteazul a poposit pe aceste meleaguri reprezintă ceva important pentru comuna noastră şi acest lucru nu trebuie uitat. De asemenea, nu trebuie să uităm să iubim România şi să fim uniţi în acelaşi timp. Declar deschise manifestările organizate de Ziua comunei Moftin şi îi invit pe toţi să participe alături de noi la acest eveniment”, a precizat primarul Gheorghe David.

    Loc încărcat de istorie
    Prefectul Eugeniu Avram a ţinut să aprecieze modul în care autorităţile locale au înţeles să pună în valoare moştenirea istorică a zonei, respectiv pe cel care a fost Mihai Viteazul. “Aş dori să îmi exprim, mai întâi, bucuria şi satisfacţia de a participa şi la această ediţie a comunei Moftin, şi ţin să îi mulţumesc domnului primar pentru invitaţie. Este un eveniment cu o înaltă şi cu o profundă încărcătură istorică. Am venit şi din respect pentru locuitorii acestei comune. Îi apreciez ca nişte oameni harnici, gospodari, cinstiţi şi corecţi”, a spus Eugeniu Avram.

    moftin02

    Campioana fondurilor europene
    Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, a ţinut să sublinieze modul profesionist în care administraţia locală din Moftin a înţeles să dezvolte comunitatea, în special prin atragerea de fonduri europene. “Consider comuna Moftin o campioană între primăriile din judeţul Satu Mare în ceea ce priveşte absorbţia de fonduri europene. Vreau să vă felicit pentru acest lucru şi asta înseamnă că v-aţi înţeles foarte bine menirea, v-aţi înţeles foarte bine misiunea. Oamenii v-au încredinţat votul să vă ocupaţi de destinele acestei localităţi şi constat că o faceţi foarte bine. Pot să vă asigur de sprijinul Consiliului Judeţean, pentru că o meritaţi pe deplin”, a spus Adrian Ştef.

    Edili care îşi respectă concetăţenii
    Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Govor, a felicitat întreaga conducerea a Primăriei Moftin, în frunte cu primarul Gheorghe David, pentru faptul că demonstrează că ştiu cum să îşi respecte concetăţenii. “Vreau să îi salut pe toţi locuitorii acestei minunate comune, care şi astăzi s-au îmbrăcat de sărbătoare. Primăria face în aşa fel încât oamenii din această zonă, din comuna dumneavoastră, să se simtă respectaţi. De fiecare dată când sărbătorim o zi a comunei ne gândim la ce face fiecare pentru comuna sa. Cel mai important este ce face primarul, viceprimarul şi consiliul local pentru comunitate. Noi, cei ce suntem în conducerea administrativă, avem obligaţia, prin natura funcţiei pe care o îndeplinim, să fim în sprijinul cetăţenilor. Vreau să vă spun că apreciez foarte mult că aveţi foarte multe sărbători ale localităţilor care compun comuna Moftin. Acesta este un alt mod prin care demonstraţi, ca primar, că vreţi ca toată lumea să fie mulţumită, să fie împreună şi vă spun sincer că oamenii apreciază foarte mult”, a spus Mircea Govor.

    Program cultural de excepţie
    Programul cultural-artistic a fost unul deosebit de variat şi de bogat. Copiii din Domănești, Moftinu Mare și Moftinu Mic au prezentat dansuri populare. Programul a continuat cu recitalul interpreţilor Claudia Ionaş şi Ionuţ Langa, membri ai ansamblului folcloric “Vicodorii”. Hopp te Zsiga a cântat împreună cu trupa maghiară de muzică populară Matyi es a Hegedus. Cunoscutul părinte Cristian Pomohaci a oferit un recital de excepţie, fiind acompaniat de Ilie Paşca, unul dintre cei mai buni instrumentişti din ţară. Concertele live susţinute de celebrul Connect-R şi de solista Kerestesi Ildiko, din Ungaria, au închis cea de-a XV-a ediţie a Zilei Comunei Moftin.

    Ciprian Bâtea

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE