More

    Femeie desfigurată de o grenadă airsoft

    grenada3

    O femeie în vârstă de 39 de ani a ajuns în noaptea de sâmbătă la Urgenţe după ce a suferit un accident provocat de o grenadă airsoft. După producerea accidentului, care a avut loc la Aeroclub în timpul unui eveniment, apropiaţii femeii au solicitat, prin 112, intervenţia Ambulanţei.

    Paramedicii au constatat că femeia prezenta numeroase contuzii şi escoriaţii gambiere, la braţul şi antebraţul drept, precum şi arsuri de gradul întâi la faţă, răni provocate de explozia unei grenade airsoft în apropierea femeii. Pacienta era conştientă şi echilibrată respirator şi hemodinamic, iar după îngrijirile medicale date de paramedici, aceasta a fost transportată la Urgenţe.

    Tot în acest week-end, la Urgenţe s-au prezentat aproape 500 de pacienţi. Dintre aceştia, opt au prezentat afecţiuni datorate de caniculă, din care o femeie a necesita internare, nouă victime ale unor bătăi, tot atâţia muşcaţi de câini, precum şi un bărbat de 38 de ani muşcat de un cocoş.

    De asemenea, la Unitatea de Primire Urgenţe au mai ajuns şi doi sătmăreni care au încercat să-şi pună capăt zilelor prin secţionarea venelor de la braţ. În ambele cazuri, medicii de la Urgenţe i-au tratat şi pansat, fiind lăsaţi acasă, viaţa lor nefiind pusă serios în pericol.
    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE