More

    CAPTURĂ enormă de DROGURI la Satu Mare. Vezi ce cantitate de HEROINĂ a fost găsită şi unde

    drogprima

    O captură importantă de heroină a fost realizată azi, în PTF Petea, de către poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Satu Mare, sub coordonarea procurorilor DIICOT.

    IMG_2712

    Într-un TIR care a încercat să iasă din ţară în jurul orei 11.00 a fost depistatză cantitatea de 170 kilograme de heroină. Valoarea drogurilor este de peste peste 5 milioane de euro. Ar putea fi vorba de cea mai importantă captură de droguri realizată în acest an în România.

    IMG_2721a

    În jurul orei 18.00, un elicopter al MAI a aterizat pe un teren viran din apropierea PTF Petea. Din cauza valorii mari a drogurilor, zona a fost asigurată cu un echipaj de mascaţi înarmaţi.

    IMG_2740a

    Cu ajutorul unei dube a SPIR Satu Mare, drogurile au fost mutate din hangarul situat în vamă până la elicopter, care le-a transportat apoi la Bucureşti.

    IMG_2783a

    Marfa era ascunsă în rezervorul dublu amenajat într-un camion cu numere de Vâlcea, care voia să iasă din țară. Heroina este de proveniență ucraineană și a intrat prin Vama Siret. Poliţiştilor le-a luat mai bine de o oră pentru a depista drogurile.

    IMG_2792

    Vom reveni cu amănunte în numărul următor al ziarului nostru.

    O captură similară de heroină a fost făcută în judeţul Satu Mare în ianuarie 2008. Atunci, poliţiştii de frontieră sătmăreni, pe baza informaţiilor furnizate de autorităţile din Germania, au capturat 130 kilograme de heroină în PTF Halmeu.

    Drogurile au fost găsite într-un TIR condus de un cetăţean turc şi aveau ca destinaţie finală Germania. După 20 de ore de căutări, au găsit 254 de pachete de heroină.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE