More

    Drum public închis de mai bine de şapte ani la Gherţa Mică

    gherta

    De mai bine de şapte ani, un drum public care face legătura dintre Drumul Judeţean şi fostul CAP din Gherţa Mică este închis de un cetăţean din comună. Cu toate că Vasile Ştrango a făcut o serie de demersuri, autorităţile nu au reuşit deblocarea drumului respectiv. Prefectul Eugeniu Avram a promis că se va deplasa cu o echipă de jurişti de la Prefectură la faţa locului pentru a vedea care este starea de fapt şi, în funcţie de posibilităţile legale, să dispună unele măsuri.

    Activitate paralizată în zonă
    La audienţele de ieri de la Prefectură s-a prezentat şi Vasile Ştrango, din Gherţa Mică, acesta reclamând faptul că din anul 2008 un cetăţean din comună, Nicolae Ştrango, a blocat ilegal, după părerea sa, un drum de acces care face legătura dintre Drumul Judeţean 9L şi fostul CAP din localitate. „În zonă sunt case, există chiar şi o instituţie publică acolo, sunt diferite ateliere de producţie, şi tuturor le este grav afectată activitatea din cauza acestui drum blocat ilegal de Nicolae Ştrango. Mai mult decât atât, acel drum era şi calea de acces spre târgul din comună. Am avut acolo o moară şi o brutărie, dar am fost nevoit să le încetez activitatea din cauza faptului că accesul a fost îngrădit odată cu blocarea ilegală a acestui drum. În prezent cresc doar buruienile, accesul este blocat şi nimeni nu face nimic”, a prezentat situaţia pe scurt Vasile Ştrango.

    Autorităţile nu au făcut nimic
    Reclamantul Vasile Ştrango nu s-a sfiit să arate că, cel puţin până în prezent, autorităţile, fie ele judeţene sau locale, nu au făcut absolut nimic pentru a debloca drumul de acces. „În 2009 m-am prezentat la prefectul de atunci al judeţului Satu Mare (Radu Giurcă – n.r.) şi i-am explicat situaţia. Tot atunci, am lăsat la Prefectură un memoriu la care nu am primit răspuns nici până în ziua de azi”,a explicat Vasile Ştrango.

    Acesta a mai adăugat că a făcut o serie de memorii la adresa Comisiei de Fond Funciar din Gherţa Mică dar nu s-a întâmplat nimic. A deschis şi un proces în instanţă de anulare a titlului de proprietate a lui Nicolae Ştrango pe acel teren, a făcut şi două contestaţii, dar tot nu a reuşit deblocarea drumului.

    Prefectul Avram ia măsuri
    După ce a ascultat expunerea lui Vasile Ştrango, prefectul Eugeniu Avram a precizat că va forma o echipă cu care se va deplasa la Gherţa Mică pentru a se vedea care este situaţia. „Vreau să mă deplasez la faţa locului să văd eu cu ochii mei care este situaţia, dar asta după ce voi primi datele necesare cu privire la această speţă. Vom cere tuturor organelor abilitate să ne ofere informaţii cu privire la blocarea drumului respectiv”, a precizat prefectul Avram.

    Echipa de la Prefectură va ajunge la Gherţa Mică în data de 20 august, când va fi convocată şi Comisia Locală de Fond Funciar. „Vom discuta, pe baza documentelor, la faţa locului”, a precizat prefectul.

    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE