More

    Festivalul de Artă Contemporană Ardud 2015

    ardud

    Cetatea Ardud va găzdui, în perioada 1-9 august, cea de a doua ediţie a Festivalului de Artă Contemporană, eveniment organizat de Muzeul de Artă Contemporană DFEWA în colaborare cu Primăria Oraşului Ardud şi Casa de Cultură “Dr. Augustin Mircea”. La ediţia din acest an vor participa 22 de artişti din ţări precum Egipt, Muntenegru, Polonia, Chile, Japonia, Ungaria, Thailanda, Albania şi, bineînţeles, România. Curatorul festivalului va fi Dorothea Fleiss.

    Expoziţia cu lucrările realizate la DFEWA Residency Ardud Transilvania 2015 vor fi expuse între 8 şi 21 august în Muzeul de Artă Contemporană DFEWA din Cetatea ARDUD, expoziţie a cărui vernisaj va avea loc în data de 8 august, de la ora 14.00.

    Cuplul Dorothea şi Tiberius Fleiss au fondat în anii nouăzeci baza rezidenţelor D. FLEISS & EAST WEST ARTISTS, ideea de iniţiativă privată de a reuni oamenii din toate domeniile artei într-o platformă de schimb cultural şi de a da posibilităţi de dezvoltare a tinerilor studenţi pentru a lucra, crea şi expune împreună. Iniţiativa este azi activă şi recunoscută mondial. De-a lungul anilor au participat peste 1.000 de artişti şi studenţi din 48 de ţări ale lumii la proiectele DFEWA. În judeţul Satu Mare au avut loc în anii trecuţi peste 20 de astfel de proiecte în colaborare cu Muzeul Judeţean Satu Mare şi cu Muzeul de Artă Satu Mare, unde familia Fleiss a donat nenumărate opere de artă de-a lungul anilor. Proiectele DFEWA sunt acasă în mai multe ţări ale lumii: New York-Statele Unite, Stuttgart- Germania, Budapesta- Ungaria, Totovo Selo- Serbia, Paraza- Franţa, Qinhuangdao- China, Valparaiso- Chile enumerând doar câteva din ele şi bineînţeles Ardud- România.
    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE