More

    O operaţiune de succes

    Autorităţile judiciare din ţara noastră le-au demonstrat partenerilor noştri europeni că sunt parteneri de nădejde în lupta împotriva drogurilor. După cinci ani de monitorizare, în cadrul unei acţiuni în care au fost mobilizaţi peste o sută de oameni ai legii, s-a reuşit o captură de amploare. Peste 330 de kilograme de heroină au fost confiscate în două TIR-uri, unul care a fost oprit în PTF Petea, iar celălalt în judeţul Bistriţa-Năsăud.

    Numărul celor anchetaţi în acest dosar creşte de la o zi la alta. În cooperare cu autorităţile din alte ţări europene, în special din Olanda, anchetatorii români au reuşit să destructureze o importantă grupare care aproviziona cu heroină vestul Europei. Potrivit surselor judiciare, membrii grupării anihilate, doi turci şi trei români, dintre care un şofer care habar n-avea ce transporta, au reuşit să efectueze şapte transporturi de droguri în Olanda.

    Transporturile au fost atent monitorizate de anchetatorii români, TIR-urile în care era transportată heroina fiind urmărite de poliţiştii din ţările pe care le tranzitau.

    În cei cinci ani în care au monitorizat gruparea, au fost depistaţi majoritatea celor implicaţi în reţea, de la cei care au finanţat operaţiunea, la cei care efectuau transporturile, la cei care le preluau şi apoi le distribuiau en-gros şi apoi en-detail.

    După acest succes, autorităţile din toate ţările implicate pot lua totul de la început. Cererea de heroină e mare, aşa că, în curând, va apărea o nouă grupare care va pune pe picioare un mecanism de transport al drogurilor din Afganistan până în vestul Europei. După ce şi aceasta va fi anihilată, va apărea alta, apoi alta.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE