More

    Vechile RUTE, care STRĂBĂTEAU şi judeţul Satu Mare, au fost ABANDONATE de traficanţii români

    10

    Exodul imigranţilor care străbat Grecia, Macedonia, Serbia şi Ungaria pentru a ajunge în Germania este de neoprit. Migranţii, majoritatea provenind din Siria, Afganistan şi Pakistan, au început să ajungă cu miile în Ungaria încă de la sfârşitul lunii iunie. Gardul de sârmă ghimpată construit la graniţa cu Serbia s-a dovedit inutil, imigranţii găsind numeroase breşe prin care să-l treacă. Mai nou reuşesc chiar să-l ocolească la capătul său estic, la frontiera comună dintre Serbia, Ungaria şi România. Chiar dacă grupările de călăuze au renunţat la activitatea lor infracţională nu numai pe teritoriul judeţului Satu Mare, ci chiar al întregii ţării, numeroşi cetăţeni români au fost reţinuţi în Ungaria şi Austria pentru trafic de persoane.

    Autorităţile din Ungaria nu mai reuşesc să facă faţă miilor de imigranţi care intră ilegal pe teritoriul ţării vecine. Autorităţile de la Budapesta raportează zilnic că în jur de 2.000 – 3.000 de imigranţi au trecut ilegal frontiera cu Serbia. Până în prezent, în cursul anului 2015, în Ungaria au pătruns peste 110.000 de imigranţi extracomunitari. Aceştia sunt colectaţi din zona de frontieră şi apoi duşi în diversele centre înfiinţate în acest sens. Majoritatea imigranţilor refuză internarea în aceste centre, încercând să ajungă mai departe în Germania.

    Îndrumaţi de cele mai multe ori de diverse călăuze, membre ale unor grupări specializate în traficul de fiinţe umane, imigranţii au reuşit să creeze breşe în unele porţiuni ale celebrului gard de sârmă ghimpată construit de Guvernul Viktor Orban la graniţa cu Serbia. De asemenea, imigranţii folosesc întreruperile gardului în zonele în care acesta este străbătut de calea ferată. Mai nou, imigrtanţii au început să ocolească gardul de sârmă ghimpată lung de 175 de kilometri în capătul său estic. Numeroşi migranţi au fost observaţi în ultimele zile la frontiera comună dintre Serbia, Ungaria şi România.
    De când au început să invadeze Ungaria, imigranţii sirieni, afgani şi pakistanezi nu mai suntr interesaţi de vechile rute de migraţie care includeau teritoriul României. Dacă anul trecut, în judeţul Satu Mare au fost prinşi zeci de imigranţi care au încercat să treacă ilegal în Ungaria, în ultimele trei luni a fost prins un singur un singur cetăţean german care a încercat să scoată din ţară, prin Vama Petea, un cetăţean afgan. Cetăţeanul german, de etnie afgană, călăuzea un cetăţean afgan, aflat la studii în România, care a prezentat poliţiştilor de frontieră un paşaport polonez falsificat.

    Chiar dacă au abandonat activitatea de călăuzire a imigranţilor pe teritoriul ţării noastre, numeroşi cetăţeni români sunt implicaţi în călăuzirea imigranţilor pe teritoriul Ungariei. Autorităţile de la Budapesta au anunţat sâmbătă că 18 români au fost reţinuţi în Ungaria şi cercetaţi pentru trafic de persoane. Unul dintre ei s-a răsturnat cu o camionetă plină de imigranţi pe autostradă.
    Accidentul s-a produs joi noapte, pe autostrada M5, între Szeged şi Budapesta. Camioneta, înmatriculată în Timişoara şi condusă de un şofer român, era plină cu refugiaţi şi urma să ajungă în capitala Ungariei. Tot cetăţeni români sunt suspectaţi că ar fi implicaţi în cazul camionului frigorific plin cu cadavre de imigranţi afgani şi irakieni, abandonat pe o autostradă din Austria.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE