More

    POLIOMIELITA, la GRANIŢA judeţului. Două cazuri DEPISTATE în sud-vestul UCRAINEI

    poli1

    O boală eradicată în România încă din anul 1992 a ajuns foarte aproape de graniţa judeţului Satu Mare.

    Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat că oficiali au găsit doi copii bolnavi de poliomielită în Ucraina, într-o regiune de la frontiera cu România, foarte aproape de judeţul Satu Mare, fiind vorba despre primele cazuri de paralizie infantilă depistate în această ţară în ultimii nouă ani.

    poli2

    Cazurile au fost cauzate de o mutaţie a unui virus al poliomielitei într-un vaccin. În cazuri rare, virusul din vaccin poate evolua într-o tulpină care poate provoca noi focare.

    poli3

    Autorităţile sătmărene nu stau cu mâinile în sân. Potrivit informaţiilor furnizate de medical epidemiolog Lidia Tămaş, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sătătate Publică (DSP) Satu Mare, la nivelul judeţului a fost demarată o amplă campanie de evaluare a restanţierilor la vaccine şi a grupelor de risc.

    poli4

    Oficialul DSP a dat asigurări că la nivelul judeţului există, în momentul de faţă, suficient vaccin împotriva acestei boli şi sunt desfăşurate campanii şcolare de vaccinare.

    poli5

    Îngrijorător este faptul că unii părinţi, şi din câte se pare nu sunt puţini, au refuzat ca odraslele lor să fie vaccinate împotriva poliomielitei în cadrul campaniilor de vaccinare desfăşurate în şcoli.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE