More

    Corp nou de clădire la Școala Gimnazială nr. 1 din Negrești-Oaș

    negresti

    Un corp nou de clădire este amenajat la Școala gimnazială nr. 1 din Negrești-Oaș, noile săli de clasă urmând să asigure necesarul de spațiu, astfel încât toți elevii să poată fi încadrați în schimbul de dimineață. În baza unui proiect finanțat din fonduri guvernamentale și de la bugetul local, vechile ateliere devenite spații de depozitare sunt transformate acum în patru săli de clasă moderne.

    Cursuri doar de dimineaţă
    Mai exact, aici sunt amenajate trei săli de clasă, un laborator de informatică și grupuri sociale pe o suprafață de 265 mp, în spațiul atelierelor, muzeului, biroului și magaziei, spații degradate care nu erau utilizate. După ce noile săli de clasă vor fi finalizate, toți elevii de la Școala nr. 1 vor putea merge la cursuri dimineața. Totodată, după-amiaza, aici va fi implementat programul ”Școala după școală” pentru a veni în întâmpinarea părinților care nu au timpul necesar îndrumării copiilor, dar mai ales a părinților plecați în străinătate care și-au lăsat copiii acasă.

    Totodată, prin anveloparea clădirii în care funcționează instituția de învățământ, se reduc semnificativ cheltuielile cu încălzirea și energia electrică, întrucât școala va funcționa pe timpul luminii naturale, iar programul de încălzire va fi mai scurt.

    Condiţii decente
    Primarul Aurelia Fedorca a declarat că investiția este una foarte importantă, iar scopul este acela de a asigura copiilor condiții de învățat decente. ”Mă bucur că reușim să facem investiția de la Școala nr. 1, este importantă pentru a oferi condiții decente copiilor care învață aici, dar mai este încă un aspect foarte important: faptul că vom putea implementa programul ”Școală după Școală” va duce la îmbunătățirea rezultatelor la învățătură pentru copii, aceștia vor putea fi supravegheați și îndrumați. Acesta este doar unul dintre proiectele la care lucrăm pentru modernizarea sistemului de învățământ negreștean”, a declarat primarul Aurelia Fedorca.

    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE