More

    RABLELE ies pe BANDĂ rulantă din STAŢIILE ITP. Acestea se transformă în BOMBE pe roţi pe ŞOSELELE judeţului

    rar

    Inginerii autorizaţi să efectueze Inspecţii Tehnice Periodice (ITP) sunt de părere că parcul auto din judeţul Satu Mare este unul destul de bun comparativ cu ce se află în alte judeţe, chiar dacă mai bine de 90% dintre maşinile care circulă pe drumuri sunt second-hand.

    rar

    „Se poate spune că parcul auto din judeţ nu este catastrofal şi, oricum , este mult mai bun, din punct de vedere tehnic, decât parcul auto din alte judeţe. Din acest punct de vedere, stăm mai bine decât Bihorul şi Sălajul. De Maramureş nici nu are rost să mai vorbim. De pe drumurile din judeţ au cam dispărut Daciile vechi, iar maşinile second-hand sunt ceva mai noi”, ne-a spus un inginer ITP, care a dorit să-şi păstreze anonimatul.

    Potrivit acestuia, majoritatea maşinile second-hand care circulă pe drumurile din judeţ sunt fabricate după anul 2000, puţine fiind cele care au mai mult de 15 ani vechime.

    rar1

    Inginerul de mecanică-auto a mai precizat că starea parcului auto din Satu Mare ar fi şi mai bine dacă toţi colegii săi şi-ar face treaba conştiincios.

    rar4

    „Din păcate, avem unii colegi care nu fac un control amănunţit în cazul Inspecţiilor Tehnice Periodice. Cred că mai bine de 10% dintre maşinile care ies din staţiile ITP nu ar avea ce căuta pe drumuri, starea lor tehnică nefiind corespunzătoare. Am unii colegi care, pentru bani sau pentru alte favoruri, închid ochii, chiar dacă riscă să le fie suspendată activitatea de către cei de la RAR în cazul în care sunt prinşi”, a mai spus acelaşi inginer.

    rar3

    Una din cinci maşini trase pe dreapta în judeţul Satu Mare anul trecut, în timpul controalelor comune Poliţia Rutieră – Registrul Auto Român, au fost depistate cu diverse probleme. Unele au avut neconformităţi grave de natură tehnică, altele au avut probleme legate de acte.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE