More

    Sătmărenii, de patru ori pe podium la Bacău

    karting

    Campionatul Naţional de Karting Dunlop, sub egida FRAS (Federaţia Română de Automobilism Sportiv), şi-a consumat în week-end etapa a cincea, la Bacău. Cu sătmărenii la cârmă, etapa a fost una bună pentru reprezentanţii oraşului nostru, la diferitele categorii de vârstă. Piloţii de la CSM şi Palatul Copiilor Satu Mare, pregătiţi de profesorul Gheorghe Takacs, au urcat de patru ori pe podium.

    Cel mai mic pilot, la clasa Kid (6-9 ani), Darius Bota de la CSM Satu Mare a prins locul doi pe podium. La general este pe poziţia a patra cu 102 puncte, cu şase în spatele ocupantului locului trei. De menţionată că Darius are doar şase ani şi se află în premieră la un campionat national.

    La Micro Rotax (9-11 ani), Mihai Temian, tot de la CSM a câştigat etapa, iar în clasamentul general ocupă poziţia secundă cu 167 de puncte, fiind deja sigur de medalia de argint.

    La clasa Mini (11-14 ani), putem spune deja, experimentatul Marco Bota de la CSM a prins locul doi ceea ce i-a adus un total de 156 de puncte şi un loc trei în clasamentul provizoriu. Nici Marco nu mai poate pierde poziţia a treia la general, dar cu o victorie în ultima etapă poate prinde medalia de argint.

    La KZ 2 (peste 18 ani), Levente Peto de la Palatul Copiilor Satu Mare a prins un loc trei şi se află pe 15 la general.

    La Mini Rotax (13-15 ani), Mihai Muncean de la Palatul Copiilor s-a clasat al patrulea la Bacău şi se află pe cinci în clasamentul piloţilor.Iar Muncean sr. (The Doctor), la clasa Rotax Masters a trecut linia de sosire al 11-lea şi se află pe şapte la general.

    Ultima etapă a Naţionalelor de karting e programată pe circuitul AMKart din Bucureşti, în perioada 25-26 septembrie.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE