More

    Olimpia joacă la Târgoviște de “Zilele Orașului”

    viorel mateianu

    Olimpia trebuie să treacă rapid peste dezamăgirea provocată de eliminarea din Cupa României. Învinși în prelungiri miercuri la Baia Mare, elevii lui Csik nu au prea mult timp de refacere pentru că sâmbătă îi așteaptă un nou meci dificil, la Târgoviște.

    Practic după ce miercuri au întâlnit în cupă o nou-promovată , pe FCM Baia Mare, sâmbătă la Târgoviște vor juca în campionat tot cu o echipă venită vara aceasta în Liga a 2-a.

    ”Facem o recuperare joi dimineața la Satu Mare și apoi plecăm spre Târgoviște. Vom sta la Pitești unde sperăm să ne și putem antrena vineri dimineața iar la Târgoviște vom ajunge abia vineri după amiază” ne-a spus antrenorul Tibi Csik, care recunoaște că și-ar fi dorit ca meciul din cupă să se termine în 90 de minute.

    ”Ne-am gândit dinainte că putem intra în prelungiri și asta va aduce o oboseală în plus. Băieții merită felicitări pentru efortul depus și pentru dăruire, din păcate n-am putut mai mult. Nu am reușit să fim deloc periculoși în careul advers. Puteam să ne calificăm poate la lovituri de departajare” a mai spus Csik care cu fair-play a recunoscut că maramureșenii au meritat până la urmă calificarea.

    ”Noi trebuie să ne concentrăm pe campionat. Să încercăm să recuperăm cât mai rapid accidentații, pe Rus , pe Mureșan, Takacs, Ciul, chiar și Kanalos are ceva probleme musculare. Am încredere în băieți și sper să obținem un rezultat bun la Târgoviște”, a spus Csik.

    Chindia are avantajul că nu a jucat miercuri în Cupa României și în plus vine cu un moral excelent după succesul surprinzător de la CS Mioveni. Oficialii dâmbovițeni au anunțat intrare liberă pentru spectatori și la meciul de sâmbătă cu Olimpia și mizează din nou pe 3000-3500 de fani în tribune , la fel ca și la meciul din prima etapă cu U Cluj Napoca ( scor 0-1).

    Interesant e că meciul Chindia-Olimpia se joacă sâmbătă când cei din Târgoviște au Zilele Orașului iar fosta cetate de scaun a Țării Românești e în sărbătoare!

    Csik: ”Mulțumim galeriei pentru sprijin!”
    Dacă de prestația echipei și de rezultat nu prea era mulțumit după jocul de la Baia Mare în schimb antrenorul Olimpiei , Tibi Csik, a avut numai cuvinte de laudă la adresa fanilor și a atmosferei de la stadion.

    ”Mă bucur măcar că am reînfrățit cele două orașe prin fotbal. De mult nu am văzut atâta lume la stadion și o atmosferă deosebită. Galeriile s-au mai tachinat verbal între ele, dar e oarecum firesc cunoscând rivalitatea. Și băieții s-au simțit altfel, i-a motivat prezența galeriei. Ne pare rău că nu am obținut victoria la final” a spus Tibi Csik.

    De altfel marele câștig al meciului de cupă de miercuri n-a fost cu siguranță spectacolul din teren, unde cele două formații au oferit un fotbal apatic cu puține reușite, ci atmosfera de sărbătoare creată în jurul duelului Baia Mare-Satu Mare în care am revăzut tribune populate, galerii gălăgioase și pasiuni reaprinse ca-n vremurile bune . Când FC Baia Mare și Olimpia jucau cu casa închisă mereu și evoluau în prima ligă…

    Interesant e că Olimpia și FCM Baia Mare s-ar mai putea revedea de încă patru ori în acest sezon. În sezonul regulat tur-retur și în play-off sau, Doamne păzește, în play-out tot tur-retur, în funcție de locul ocupat de cele două grupări după primele 26 de etape din Liga a 2-a!

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE