More

    Sătmărenii au câştigat cea de a patra ediţie a concursului internaţional “Scări”

    pompi

    Cea de a patra ediţie a concursului denumit generic “Scări”, organizat ieri de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Someş” al judeţului Satu Mare, a fost câştigată de sătmăreni.

    Concursul, care a avut ca obiectiv fundamental dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor specifice, necesare intervenţiei în situaţii de urgenţă la clădirile înalte, a fost organizat cu ocazia zilei de 13 Septembrie, Ziua Pompierilor din România.

    Competiţia a fost destul de acerbă şi a constat în urcarea pe scările interioare a unui echipaj format din doi servanţi pompieri, echipaţi pentru intervenţie, cu costum de intervenţie, cască de protecţie, mănuşi, centură şi bocanci de intervenţie, aparatul de respirat cu aer comprimat în poziţie de lucru şi având asupra lor două role de furtun TIP C, coardă de salvare, cordiţă de legat furtun , un toporaş p.s.i., distribuitor şi o ţeavă de refulare a apei, până la etajul 10 al unei clădiri industriale din cadrul unei societăţi din Satu Mare (175 trepte, la înălţimea de 32 de m).

    În cadrul competiţiei s-au înscris aproximativ 20 de echipe din cadrul subunităţilor de intervenţie ale inspectoratului, câte un echipaj de pompieri din județele Regiunii de Nord-Vest (Cluj, Bihor, Bistrița-Năsăud și Maramureș), precum şi un echipaj internaţional din Ungaria (Nyiregyhaza).

    În urma acestor probe, primul loc a fost câştigat de prima echipă a Detaşamentului de Pompieri Satu Mare, formată din plutonierii majori Olimpiu Moş şi Marian Demian, condusă de plutonierul major Borbely Ştefan, cu timpul de 1 minut şi 73 de sutimi. A fost urmată în clasament de o a doua echipă a Detaşamentului de Pompieri Satu Mare, condusă de plutonierul adjutant Borbely Ştefan, poziţia a treia a podiumului fiind ocupată de echipajul din Nyiregyhaza. Cel mai bun timp, la individual, a fost realizat de către plutonierul major Marian Demian, cu 0,53 secunde, iar cel mai vârstnic participant la competiţie a fost plutonierul major Sekely Oliver, în vârstă de 41 de ani, din cadrul Detaşamentului de Pompieri Satu Mare.

    Concursul s-a încheiat cu festivitatea de premiere, la care a fost prezent inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Someş”, colonelul Gheorghe Dan, care le-a înmânat învingătorilor diplomele şi premiile.
    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE