More

    Porţi deschise la pompieri de ziua lor

    pompi

    Pentru a cinsti memoria celor 166 de pompieri militari care au căzut la datorie în Dealul Spirii, dar şi a celorlalţi pompieri, eroi peste veacuri, data de 13 Septembrie a fost declarată Ziua Pompierilor din România. Sărbătoarea constituie un prilej de evocare a faptelor de arme săvârşite acum un veac şi jumătate de militarii pompieri din Bucureşti, care, alături de infanteriştii Regimentului 3 şi masele revoluţionare ridicate la luptă, au înscris o pagină de eroism în lupta poporului român pentru emancipare naţională şi socială.

    Cu prilejul Zilei Pompierilor din România, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Someş’’ al judeţului Satu Mare, va desfăşura mâine, la sediile subunităţilor din judeţul Satu Mare, Ziua Porţilor Deschise, în intervalul orar 12.00-16.00, prilej cu care se va prezenta tehnica din dotare, iar cei interesaţi pot intra în contact cu cadrele inspectoratului pentru a-şi forma o imagine cât mai concretă despre activitatea instituţiei.

    De asemenea, tot mâine, de la ora 10.00, va avea loc festivitatea dedicată Zilei de 13 Septembrie ,,Ziua pompierilor din România”, care va vea loc la sediul ISU ,,Someş” Satu Mare, activitate urmată de exerciţii demonstrative şi prezentarea tehnicii din dotare. La această manifestare vor participa reprezentanţii Prefecturii, Consiliului Judeţean, Primăriei Satu Mare, precum şi primari din judeţ, comandanţi ai unităţilor militare din Satu Mare, conducători de instituţii.
    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE