More

    HCM Baia Mare vrea în Liga Campionilor

    hcm

    HCM Baia Mare va incepe la finalul acestei saptamani aventura europeana si lupta pentru grupele Champions League. La turneul de calificare, ce va fi gazduit de Sala Polivalenta “Lascar Pana”, iau parte vicecampioana Romaniei, HCM Baia Mare, Team Esbjerg din Danemarca, BelAZ Minsk din Belarus si Ankara Yenimahalle din Turcia.

    Tehnicianul Aurelian Rosca este de parere ca aceste partide sunt cele mai importante jocuri din aceasta toamna pentru echipa sa si ca ele trebuie tratate cu seriozitate. Antrenorul vicecampioanelor considera ca elevele sale trebuie sa aiba incredere in potentialul lor si sa fie optimiste privind sansele de calificare in grupe.

    “Ne asteapta doua jocuri foarte importante, calificarile pentru Champions League. Vom incerca la sfarsitul acestei saptamani sa jucam cel mai bun handbal pe care il putem juca, sa luptam. Vor fi doua meciuri impotriva unor jucatoare foarte bune, dar va trebui sa fim optimisti si sa credem in sansa noastra ca vom intra in grupele Champions League”, a declarat Aurelian Rosca.

    Turneul de calificare va incepe sambata, 12 septembrie, la ora 13.30, atunci cand pe semicercurile baimarene vor descinde Team Esbjerg si Ankara Yenimahalle. HCM Baia Mare va incepe lupta pentru al treilea sezon consecutiv in EHF Champions League la ora 16.00, cand va intalni echipa BelAZ Minsk.

    Partidele decisive se vor disputa duminica, 13 septembrie, invinsele din prima zi urmand sa se confrunte de la ora 14.00, iar invingatoarele de la ora 16.30.

    “Trebuie sa ne concentram acum doar pe primul meci, cel de sambata, este singurul lucru care conteaza. Cred ca fizic ne-am pregatit foarte bine, suntem in forma, mai ales ca in ultimele meciuri am jucat toate, nu prea mult, doar atat cat sa fim pregatite. Vom mai face cateva analize in aceasta saptamana, dar eu abia astept”, a declarat Lois Abbingh.

    Castigatoarea turneului va merge in grupele Champions League, locurile 2 si 3 in turul 3 al Cupei Cupelor, iar locul 4 in Turul 2 al aceleiasi competitii.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE