More

    Avansări în grad şi diplome de Ziua Pompierilor

    pompieri1

    Ziua Pompierilor a fost marcată ieri(n.r. duminica) în judeţul nostru printr-o serie de manifestări care s-au desfăşurat la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Someş” Satu Mare. Din rândul oficialităţilor au fost prezenţi prefectul Eugeniu Avram, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, viceprimarul municipiului Satu Mare, Radu Roca, reprezentanţi ai celorlalte structuri judeţene ale Ministerului Administraţiei şi Internelor, directori de deconcentrate. De asemenea, au fost prezenţi şi doi dintre foştii inspectori şefi ai ISU Satu Mare, colonelul Gheorghe Strâmb şi colonelul Iulian Burz. Oficiile de gazdă au fost făcute de către actualul inspector şef, colonelul Dan Gheorghe. La manifestări au participat şi două delegaţii ale pompierilor din Ucraina şi Ungaria, conduse de colonelul Hudac Roman, respectiv colonelul Nagy Jozsef.

    pompieri2

    Peste 4.000 de intervenţii în acest an
    Manifestările au debutat cu trecerea în revistă a efectivelor de către prefectul Eugeniu Avram şi cu intonarea Imnului de Stat. După un moment de reculegere pentru pompierii care s-au jertfit la datorie, preotul militar Cristian Silaghi a rostit o rugăciune. Acesta a arătat apoi că Ziua Pompierului este de fapt ziua omului care dimineaţă pleacă la serviciu fără a şti câte vieţi va salva.

    Inspectorul şef al ISU Satu Mare, colonelul Dan Gheorghe, a arătat că pompierii români reprezintă o instituţie de sorginte europeană. Colonelul Dan Gheorghe a mai arătat că, în primele opt luni ale acestui an, pompierii sătmăreni au avut 4.327 de intervenţii, reuşind să salveze vieţile a 45 de persoane şi bunuri în valoare totală de peste 40 milioane lei.

    Prefectul Eugeniu Avram a dat citire mesajului vicepremierului pentru securitate naţională, ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Oprea. Prefectul Avram le-a mulţumit pompierilor sătmăreni pentru activitatea depusă şi sacrificiile aduse, dar şi pentru faptul că au reuşit să crească încrederea opiniei publice în instituţiile statului.
    Căpitanul Adriana Pop a dat citire mesajului secretarului de stat Raed Arafat, iar căpitanul Gheorghe Coriş a citit mesajul inspectorului şef al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, colonelul dr. Nicolae Cornea.

    pompieri 3

    Cinci pompieri avansaţi în grad
    Cinci cadre ale ISU Satu Mare au fost avansate în grad înainte de termen. Maiorul Dana Mocanu a fost înaintat în gradul de locotenent- colonel, locotenentul Sergiu Raul Silaghi în gradul de căpitan, plutonierul Cristian Huţanu în gradul de plutonier adjutant şef, plutonierul Paul Meszaros în gradul de plutonier major şi Călin Temian la gradul de plutonier major.

    Plutonierul major Marian Demian a fost declarat pompierul anului 2015. Au mai fost înmânate distincţii şi diplome de onoare, respectiv premii pentru concursuri şi competiţii sportive. Colonelul Dan Gheorghe a arătat că 167 de cadre ale ISU Satu Mare au fost citate pe Ordinul de Zi pe Unitate pentru merite deosebite. Serviciu Voluntar pentru Servicii de Urgenţă (SVSU) , care a câştigat faza judeţeană şi interjudeţeană a concursului pentru serviciile voluntare, calificându-se la etapa naţională, a primit un premiu de 1.500 lei. SVSU Sanislău a primit un premiu de 1.000 lei, iar SVSU Livada un premiu de 800 lei. Echipa de la Palatul Copiilor a primit un premiu de 500 lei pentru câştigarea concursului “Prietenii pompierilor”, iar echipajul Liceului de Artă tot un premiu de 500 lei pentru câştigarea concursului judeţean de protecţie civilă.

    Pompierii au dominat competiţiile sportive
    Au fost acordate apoi diplomele la competiţiile sportive organizate de Ziua Pompierilor. Echipele ISU Satu Mare au câştigat competiţiile de fotbal-tenis, tenis de masă şi şah.

    În clasamentul general pe primul loc s-a situat ISU Satu Mare, pe locul secund IPJ Satu Mare, iar pe locul al treilea UM 01853.

    În discursul său, preşedintele Adrian Ştef a arătat că, în ultimii ani, Consiliul Judeţean a contribuit la înfiinţarea SMURD la nivelul judeţului nostru şi la dotarea ISU Satu Mare.

    De asemenea, preşedintele Ştef le-a mulţumit pompierilor pentru intervenţiile prompte la inundaţii.

    Manifestările ocazionate de Ziua Pompierilor s-au încheiat cu o defilare, urmată de o serie de demonstraţii cu autospecialele primite de ISU Satu Mare prin intermediul Programului Operaţional Regional (POR).

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE