More

    Prima Adunare Eparhială la Satu Mare

    eparhie3

    În cadrul Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului a fost organizată sâmbătă Adunarea Eparhială. Pentru prima dată această adunare a avut loc în municipiul Satu Mare. Sfânta Liturghie a fost oficiată la Catedrala “Adormirea Maicii Domnului” de arhiereul vicar al Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului, PS Iustin Sigheteanul, alături de un sobor numeros de preoți.

    Bilanţ plin de realizări
    După oficierea liturghiei, membrii Adunării Eparhiale au analizat, în cadrul unei ședințe extraordinare, rapoartele de activitate din cei 25 de ani de la reactivarea Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului. Ca și concluzie, PS Iustin Sigheteanul a specificat că bilanțul este impresionant și că preoții și-au făcut datoria în cadrul parohiilor lor. “Am venit în teritoriu pentru prima data la Satu Mare cu un singur punct pe ordinea de zi, evaluarea tuturor activităţilor episcopiei noastre din cei 25 de ani. Bilanţul este impresionant, s-a lucrat cu multă responsabilitate şi dăruire la nivelul parohiilor, la nivelul mănăstirilor, dar şi la nivel de instituţie superioară“, a afirmat PS Iustin Sigheteanul.

    Razvan-Premiu-1

    GNV şi NVTV au fost premiate
    Sfânta Liturghie a fost urmată de şedinta extraordinară a Adunării Eparhiale. La această reuniune au participat şi membrii adunării din mandatele 1990-2014. PS Iustin Sigheteanul a dăruit în cadrul acestui eveniment o serie de distincţii, plachete şi gramate episcopale membrilor adunării, cât şi foştilor membri. Arhiereul vicar le-a înmânat crucea voievodală maramureşeană pentru laici fostului prefect al judeţului Satu Mare, Cornel Moraru, şi omului de afaceri Valentin Hereş, deputatului Ovidiu Silaghi și deputatului Octavian Petric, care aveau deja gramata episcopală, fiind membri ai Adunării Eparhiale.

    De asemenea, au primit gramata episcopală două instituții de cultură, respectiv Filarmonica de Stat “Dinu Lipatti“, reprezentată la eveniment de directorul Rudolf Fatyol, și Direcția de Cultură Satu Mare, reprezentată de directorul George Vulturescu.

    Fiind la ceas de bilanţ, PS Iustin Sigheteanul le-a mulţumit şi reprezentanţilor presei locale pentru sprijinul acordat în promovarea evenimentelor desfăşurate în cadrul episcopiei. Printre cei care au primit plachete aniversare, ca semn de mulţumire, s-au aflat postul de televiziune Nord Vest TV şi cotidianul Gazeta de Nord-Vest.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE