More

    Debut de an şcolar cu emoţii şi bucurii

    scoala1

    După aproape trei luni de vacanţă, ieri a început şcoala şi pentru cei circa 60.000 de elevi sătmăreni. Curţile unităţilor şcolare au fost ieri dimineaţă pline de părinţi, elevi, cadre didactice, dar şi autorităţi, care au participat la festivităţile de deschidere a noului an şcolar. O parte dintre elevi s-au bucurat de revederea cu diriginţii şi colegii, în timp ce bobocii au fost emoţionaţi.

    Emoţii la „Grigore Moisil”
    La Şcoala Gimnazială „Grigore Moisil” cele mai mari emoţii le-au avut cei peste o sută de boboci din clasa pregătitoare. Aceştia au venit la şcoală de mânuţă cu părinţii. Ceilalţi elevi s-au bucurat că-şi revăd colegii şi cadrele didactice. S-au îmbrăţişat, s-au îmbărbătat şi au pornit la drum în noul an şcolar.
    La festivitatea de început de an şcolar de aici, pe lângă conducerea şcolii au mai fost prezenti şi autorităţile judeţene şi locale care le-au urat elevilor şi cadrelor didactice mult succes în noul an şcolar. Directorul şcolii, Claudiu Mondici, le-a urat succes tuturor celor 755 de elevi care vor învăţa aici, împărţiţi în 29 de clase, 17 de învăţământ primar şi 12 de gimnaziu.

    Preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, a participat la această festivitate în dublă calitate, atât ca şi părinte, cât şi ca reprezentant al autorităţilor judeţene. „Sunt emoţionat să particip la această festivitate pentru că am şi eu doi copii care învaţă aici. În calitatea mea de preşedinte al Consiliului Judeţean, cunosc nevoile învăţământului sătmărean iar instituţia pe care o conduc a fost un partener loial sistemului de învăţământ din judeţ. Consider că orice ban alocat învăţământului nu este un ban cheltuit ci o investiţie în viitorul judeţului şi municipiului Satu Mare”, a mai spus Ştef, care a urat mult succes atât elevilor cât şi cadrelor didactice în noul an.

    scoala2

    Au mai luat cuvântul şi reprezentanţii celorlalte instituţii, Primăria Satu Mare, Jandarmeria, Poliţia, care le-au urat elevilor şi cadrelor didactice să aibă parte de un an şcolar nou plin de împliniri.
    La finalul festivităţii, Claudiu Mondici i-a invitat pe elevi la clase şi a declarat deschis noul an şcolar.

    Proiect nou la „Constantin Brâncoveanu”
    Cu ghiozdanul în spate și plini de energie au început primul an și elevii Școlii Gimnaziale “Constantin Brâncoveanu”. Anul școlar se va derula sub semnul “ Mai aproape de carte, mai aproape de noi”, un proiect care se va derula pe parcursul anului școlar. Festivitatea a început la ora 9:00, iar cei mici au fost întâmpinați de cadrele didactice și directorul instituției, Anca Seucea. Aceasta le-a urat copiilor multă baftă și le-a vorbit despre proiectul care se va derula anul acesta. “ Proiectul “ Mai aproape de carte, mai aproape de noi” are ca scop creșterea interesului elevilor și a comunității pentru educație, cultură şi artă. Noi considerăm că școala este de fapt spațiul în care fiecare dintre noi învățăm să ne deschidem spre cei din jur și spre Univers. Anul acesta începem cu trei clase pregătitoare, 76 de micuți pășesc azi în școala noastră unde vor face cunoștință cu doamnele învățătoare”, a spus Anca Seucea.

    Bucurie la „Doamna Stanca”
    Bucuria revederii cu colegii am întâlnit-o şi la elevii de la Colegiul Naţional „Doamna Stanca”. Aici, emoţionaţi au fost doar bobocii de clasa a V-a şi de a IX-a.

    scoala7

    Festivitatea de deschidere de an şcolar a fost onorată de prezenţa autorităţilor judeţene şi locale, iar directorul Anna-Maria Maruşca le-a urat tuturor elevilor mult succes. „Este o festivitate de deschidere de an şcolar mai aparte deoarece şcoala noastră împlineşte, în acest an, 200 de ani de atestare documentară. Elevilor le doresc un an şcolar frumos cu rezultate de excepţie”, a mai spus directorul şcolii, care a urat şi un călduros bun venit bobocilor de clasa a V-a şi a IX-a.

    A mai luat cuvântul directorul Cancelariei prefectului Raul Băbţan, care a transmis urările de bine din partea prefectului Eugeniu Avram, care, din motive obiective, nu a putut fi prezent la festivitate. Urări de bine pentru noul an şcolar au mai transmis preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, directorul Muzeului Judeţean, Felician Pop, directorul Centrului de Creaţie, Robert Laszlo, ultimii doi absolvenţi ai acestei şcoli, dar şi reprezentanţii Poliţiei şi Jandarmeriei.

    Generaţie preţioasă la „Mihai Eminescu”
    Elevii Colegiului Național “Mihai Eminescu” au avut parte și ei de un început de an școlar frumos, fiind încurajați de directorul unității școlare să rămână perseverenți și să privească cu responsabilitate cursurile și îndemnurile dascălilor: “Vă reamintesc că sunteți elevii unei școli de tradiție. Noi cei care azi muncim, învățăm în această instituție trebuie să avem propria contribuție la zestrea extraordinară a acestei școli. Nu este ușor să fii elev la acest colegiu. Cei 196 de elevi de clasa a IX-a fac dovada prin rezultatele examenului de admitere fac dovadă că sunt o generație prețioasă, deci așteptările sunt mari”, a declarat Ioan Pop, directorul Colegiului Național “Mihai Eminescu”.

    eminescu

    Prefectul, prezent la Carei
    Prefectul Eugeniu Avram a participat, alături de primarul Kovacs Eugen, la festivitatea de deschidere a anului şcolar la Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu” din Carei. Adresându-se elevilor, prefectul a precizat că şcoala le poate oferi instrumentele necesare pentru a face faţă provocărilor din lumea de azi. „Vă asigur de tot sprijinul Instituţiei Prefectului şi dă toată susţinerea mea”, a mai arătat prefectul Avram, care le-a urat tuturor mult succes în noul an şcolar.

    Circa 60.000 de elevi sătmăreni au început ieri şcoala. Dacă prima zi a fost una mai relaxantă, începând de azi elevii încep cursurile.

    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE