More

    Şoferi tot mai penali pe şoselele sătmărene

    pol1

    Şoferii sătmăreni ignoră tot mai des prevederile Codului Penal când se urcă la volan. Unii conduc fără permis, alţii conduc sub influenţa băuturilor alcoolice, iar alţii se urcă la volanul unor maşini cu numerele de înmatriculare expirate. Într-o singură zi, poliţiştii rutieri au identificat patru şoferi care au săvârşit toate infracţiunile enumerate anterior.

    Doi şoferi băuţi
    Miercuri a fost depistat în trafic de către polițiștii negreșteni Vasile B., în vârstă de 55 ani, din Bixad, care conducea pe strada Principală din localitatea Trip un autoturism marca Ford, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. Vasile B. a fost testat cu aparatul alcooltest, acesta a indicat o valoare de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bixădeanul a fost transportat la Spitalul Negresti Oaş unde i s-au recoltat probe biologice.

    De asemenea, Marius Z., în vârstă de 39 ani , domiciliat în Valea lui Mihai, judeţul Bihor, a fost depistat conducând pe DN19, în localitatea Petreşti, un autoturism marca VW, în timp ce avea o concentraţie alcoolică de 0,66 mg/l. Bărbatul a fost condus la Spitalul Municipal Carei, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În ambele cazuri au fost întocmite dosare penale pentru comiterea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care are în sânge o îmbibație alcoolică peste limita legală.

    Prins fără carnet
    Polițiștii Secţiei 8 Gherţa Mică l-au oprit miercuri, în jurul orei 12.00, pentru control, în localitatea Tarna Mare, pe Petru S., în vârstă de 36 ani, din localitate, care conducea un moped marca Honda. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că susnumitul nu posedă permis de conducere de nicio categorie. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru conducere fără permis.

    Cu numere expirate în trafic
    Pentru ca paleta infracţională să fie completă, poliţiştii rutieri au depistat şi un sătmărean care a condus un autoturism cu numere de înmatriculare expirate. “Gavrilă C., în vârstă de 33 ani, din Batarci, a fost surprins de polițiști în trafic, în timp ce conducea un autoturism cu numere de înmatriculare provizorii având autorizația de circulație expirată. Celui in cauza i s-a intocmit dosar penal pentru conducerea unui auto neînmatriculat”, se mai arată în buletinul de presă al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Satu Mare.

    Robert Marcus

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE