More

    Flashmob România 2015: Sătmarul din nou la înălțime!

    C-_Users_CRISTI_Desktop_scrima9

    Eveniment de anvergură organizat ieri de Federaţia Română de Scrimă. 11 oraşe din România, printre care şi Satu Mare au participat la o amplă acţiune simultană de promovare a scrimei, FlashMob România 2015.

    scrima4

    Scopul acestui eveniment a fost acela de a atrage cât mai mulţi copii spre practicarea sportului. În fiecare oraş s-au aflat foşti şi actuali campioni ai scrimei, la Satu Mare reprezentantă fiind Cristina Stahl.

    “Le mulțumim sătmărenilor care și-au făcut timp să vină aici în centru să ne urmărească. E o nouă inițiativă reușită a Federației Române de Scrimă. Important pentru copii să vadă și să aibe modele și să vină spre sport. Eu am practicat scrima de la opt ani și m-a ajutat foarte mult în viață”, a spus Cristina Stahl care a lansat la rândul ei o provocare Clubului Sportiv Satu Mare.

    scrima6

    “Poate de la anul mutăm finalele competițiilor importante aici în groapă. E o locație foarte bună și ar fi o mai bună promovare pentru scrimă”, a spus fosta mare floretistă.
    Slobozia, Constanța, Iași, Târgu Mureș, Cluj Napoca, Satu Mare, Oradea, Timișoara, Craiova, Brașov și Râșnov sunt oraşele unde Ana Maria Brânză, Tiberiu Dolniceanu, Simona Gherman, Mihai Covaliu s-au aflat pentru demonstrații simultane, poze, autografe și alte acțiuni de popularizare a acestui sport, iar de pe planşa de pe pietonala Coposu nu au lipsit scrimerii de la CS Satu Mare.

    scrima12

    Demonstraţia din pasajul Coposu a fost practic un duel între sătmăreanca Amalia Tătăran şi colegul său de la CS Dinamo, sabrerul Mădălin Bucur. De asemenea toți spadasinii și floretiștii de la CS Satu Mare, împreună cu antrenorii lor au făcut demonstrații în groapă…

    scrima11

    O mulţime de sătmăreni au ales să îşi petreacă o oră alături de sportul care a dus numele oraşului în întreaga lume.

    Televiziunea naţională a transmis timp de 60 de minute din toate locaţiile mai sus menţionate, iar timp de şapte minute, Satu Mare a fost în direct cu întreaga Românie.
    Un reportaj de la această acțiune va fi difuzat luni seara în cadrul emisiunii Săptămâna sportivă de la Nord Vest TV.

    Daniel Chiorean

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE