More

    FIRMA de catering care i-a îmbolnăvit pe elevi, ÎNCHISĂ şi AMENDATĂ. Copiii au fost LĂSAŢI acasă

    firma1

    Autorităţile judeţene în domeniul siguranţei alimentelor s-au autosesizat şi au demarat o anchetă după ce ieri 11 elevii de la Şcoala Gimnazială “Constantin Brâncoveanu” au suferit o toxiinfecţie alimentară după ce au consumat mâncare gătită de la o firmă de catering.

    firma2

    Au fost luate probe din mâncarea dată elevilor, macaroane cu brânză, şi au fost duse la laborator. Se aşteaptă rezultatele de aici.

    Între timp, Direcţia de Sănătate Publică Satu Mare a amendat firma de catering cu 10.000 de lei, iar Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a suspendat activitatea de livrare de mâncare gătită la comandă până la finalizarea anchetei.

    firma3

    În ceea ce-i priveşte pe elevii şi cadrul didactic întoxicaţi, aceştia se află în prezent acasă. Din cei 11, opt au fost rezolvaţi ieri seară la Unitatea de Primire Urgenţe, iar trei au fost internaţi la Secţia Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă. Starea lor de sănătate s-a ameliorat, astfel că au fost externaţi.

    toxi4

    Reamintim faptul că ieri după amiază, 11 din cei 30 de copii de la Şcoala Gimnazială “Constantin Brâncoveanu”, aflaţi într-un program after-school, care au mâncat macaroane cu brânză adusă de o firmă de catering au ajuns la Urgenţe prezentând simtome de toxiinfecţie alimentară. Se pare că şi copii de la clasa pregătitoare C au vomitat după ce au consumat din aceeaşi mâncare. Autorităţile au demarat o anchetă.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE