More

    Aglomeraţie în ultima zi de vară la Ștrand

    strand1

    Pentru prima dată în ultimii 10 ani, meteorologii au emis cod galben de caniculă în luna septembrie. Zece judeţe au fost sub această atenţionare. În această situaţie, sâmbătă, Ștrandul Termal din Satu Mare a arătat exact ca într-o zi toridă de vară.

    Ca-ntr-o zi de iulie
    Temperatura în termometre a urcat peste 35 de grade, așa că sătmărenii, și nu numai, au venit să se răcorească și să facă o ultimă baie anul acesta. Chiar dacă nimeni nu se aștepta la o asemenea căldură, oamenii nu au stat mult pe gânduri și au ales cea mai eficientă metodă de a se răcori și au dat fuga la ștrand cu mic cu mare.

    Dacă nu știai în ce lună te afli puteai liniștit să spui ca e luna lui cuptor. “Trebuie să profităm de vremea asta frumoasă. De zece ani de zile nu am prins așa vreme la final de septembrie. Sunt peste 35 de grade. Dacă vremea continuă la fel de călduroasă mai venim și săptămâna viitoare”, a declarat unul dintre turiști.

    Turişti din Maramureş
    La fel cum s-a întâmplat și pe parcursul verii, vecinii din Baia Mare și din împrejurimi sunt încântați de ștrandul din orașul nostru iar vremea de sâmbătă i-a făcut să ne viziteze iar. “Am venit din Baia Mare și ne simțim minunat. Am făcut baie și în bazinul termal și în cel olimpic, le-am luat pe toate la rând. Mergem, bem o bere, mâncăm ceva și ne relaxăm. Nu am mai prins un septembrie atât de frumos de foarte multă vreme așa că profităm pentru că nu știm cât mai avem parte de vreme frumoasă” a spus o doamnă venită din Maramureș.

    Vremea de sâmbătă a fost o surpriză pentru toată lumea. “Nu am stabilit un termen până când vom ține ștrandul deschis probabil va fi la sfârșit de septembrie, în funcție de vreme. A fost an în care a fost deschis până în 31 octombrie, an în care a fost deschis până în 30 septembrie…depinde” a declarat Raluca Țânțaș, director economic Nord Vest Termal Park.

    Chiar dacă sâmbătă ne-am copt la propriu, duminică vremea a jucat iar feste și ne-a surprins din nou.
    Raluca Jofi

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE