More

    “Ziua Porumbului”, organizată pentru prima dată la Tătăreşti

    tataresti1

    Asociația crescătorilor de animale și produse agricole a organizat sâmbătă, la Tătărești, prima ediţie a sărbătorii „Ziua Porumbului”. Evenimentul a fost sprijinit de Consiliul Județean, respectiv de Primăria și Consiliul Local Viile Satu Mare.

    Primul festival din Tătăreşti
    Deschiderea oficială a avut loc în jurul orei 13.00, la eveniment fiind prezente autorităţile locale şi judeţene. Primarul comunei Viile Satu Mare, Szucs Szabolcs, a arătat că târgul de la Tătăreşti se doreşte a fi ceva mai mult decât o simplă manifestare în care companiile să-şi expună produsele. “Ne-am dorit ca târgul de azi de la Tătăreşti să nu fie doar un eveniment în care companiile să-şi expună produsele, ci ne-am dorit să fie ceva mai mult de atât. De aceea am organizat şi o serie de concerte în cadrul acestei manifestări”, a precizat primarul Szucs Szabolcs.

    Viceprimarul Vasile Crasnai a arătat că acest festival are loc pentru prima dată la Tătăreşti deoarece acest sat are cea mai mare suprafaţă cultivată cu porumb din comuna Viile Satu Mare. “Festivalul este organizat pentru prima dată la Tătăreşti deoarece acest sat are cea mai mare suprafaţă cultivată cu porumb din comuna Viile Satu Mare. Noi ne mândrim că avem în acest sat oameni harnici, iar acest eveniment le este dedicat lor”, a spus Vasile Crasnai.

    Autorităţile au apreciat iniţiativa
    Autorităţile prezente au apreciat iniţiativa organizării acestui festival şi i-au felicitat pe organizatori. Astfel, consilierul preşedintelui Consiliului Judeţean, Claudiu Sulea, i-a felicitat pe organizatori pentru iniţiativa de a organiza la Tătăreşti acest eveniment, arătând că preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, şi vicepreşedintele Mircea Govor sunt alături de fermierii din zonă şi că va fi sprijinită fiecare ediţie care va fi organizată de acum înainte.

    tataresti2

    La rândul său, directorul Cancelariei Prefectului, Raul Băbţan, i-a asigurat pe fermierii din Tătăreşti şi pe organizatori că Instituţia Prefectului, alăcturi de Consiliul Judeţean, va face toate demersurile necesare ca acest festival să continue pentru a oferi localnicilor o sărbătoare atât de frumoasă. Preşedintele Camerei Agricole, Claudiu Govor, le-a adresat participanţilor un călduros salut din partea instituţiei pe care o reprezintă şi i-a îndemnat pe fermieri să apeleze la serviciile acesteia ori de câte ori este necesar.

    Spectacole şi concursuri
    În cadrul sărbătorii a avut loc şi un program artistic susținut de formația „Modern”, Georgeta Govor, Angela Munteanu, Octavian Bud, Horațiu Silaghi, formația „Select”, Lucia Pop Borlean și muzică maghiară cu Felehazi Arpi. Totodată, a fost organizat şi un concurs de cai precum şi o expoziţie de utilaje agricole.

    Sărbătoarea de la Tătăreşti s-a încheiat ieri cu o întâlnire a fiilor satului.

    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE