More

    Asocierea, şansa crescătorilor de animale din judeţ

    prefectura

    Pentru crescătorii de animale din judeţul Satu Mare asocierea reprezintă o şansă în plus pentru a-şi putea valorifica mai bine produsele agricole. În cadrul unei şedinţe care s-a desfăşurat ieri la sediul Prefecturii Satu Mare, prefectul Eugeniu Avram le-a cerut atât fermierilor cât şi autorităţilor din domeniu să găsească o soluţie în acest sens.

    Încă de la începutul şedinţei, prefectul Eugeniu Avram a afirmat că această întâlnire are ca scop sprijinirea fermierilor pentru ca aceştia să-şi poată valorifica mult mai bine produsele. „Totul a pornit de la audienţe şi de la deplăsările mele în teritoriu unde m-am întâlnit cu mai mulţi fermieri care s-au plâns de faptul că nu-şi pot valorifica produsele. Vreau să găsim împreună o soluţie pentru a îndrepta această situaţie”, a precizat prefectul Avram.

    Luând cuvântul, reprezentantul Oficiului Judeţean pentru Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie (OARZ) Satu Mare, Bohonyi Janos, a afirmat că singura şansă a crescătorilor de animale din judeţul Satu Mare pentru a-şi putea valorifica produsele este asocierea. “Problema este că fermierii nu se pot înţelege. Trebuie să se asocieze pentru că pe viitor valorificarea produselor precum şi a laptelui se va face mult mai greu. Împreună ar avea o putere de negociere mai mare”, a mai spus reprezentantul OARZ, dând în acest sens exemplu Asociaţia “Samuslact” din Satu Mare.

    Tot cu această ocazie, directorul APIA Satu Mare, Gabriel Leş, a precizat, răspuzând la întrebările fermierilor, că prima parte din subvenţiile europene vor fi achitate în jurul datei de 15 octombrie, dar nu înainte de încheierea controalelor. Acesta a mai afirmat că APIA eliberează adeverinţe pentru fermierii care vor să contracteze credite bancare şi că în maxim 10 zile vor fi eliberate şi bonurile pentru motorină neaccizată care va fi folosită în campania agricolă de toamnă.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE