More

    Sătmăreni la Cupa Mondială

    Timişoara găzduieşte în acest week-end prima etapă de Cupă Mondială la floretă junioare, individual şi echipe. Din totalul de 116 sportive trei sunt de la CS Satu Mare, Adriana Haidu, Alexandra Lazin şi Andreea Potor. Delegaţia este condusă de antrenorii Arnold Izsaki şi Dan Şuta. Astăzi de la ora 9.00 se dă startul probei individuale, urmând ca în jurul orei 18.30 să ia startul semifinalele. Iar duminică are loc în sala Constantin Jude proba pe echipe, de la 9.00, iar finala se va disputa în jurul orei 16.00.

    Un alt sătmărean, Benjamin Bodo va fi prezent în Ungaria, la Gyor, tot în cadrul Cupei Mondiale. Acesta a fost cooptat în lotul condus de Virgil Sălişcan. În total s-au înscris 111 floretişti din 25 de ţări.

    Spadasinii de la CSM, în impas
    Adrian Szilagyi posta joi seara un comentariu emoţionant pe un site de sport din Satu Mare. “Am ajuns la disperare, faceţi ceva că murim dracului!!!“, scria spadasinul.

    De aici deducem că situaţia la CSM, secţia de spadă, nu e una roz. Singura echipă campioană naţională de seniori de la club riscă să rateze Cupa României din cauze financiare.

    Deşi antrenorul Francisc Csiszar a declarat că la Cupa României de la Constanţa de săptămâna viitoare, delegaţia sătmăreană va face deplasarea cu orice preţ. Iar că preşedintele clubului, Valeriu Neagu a promis că la toate cele patru concursuri rămase în acest an spadasinii vor fi prezenţi. Iată calendarul competiţional al seniorilor, pentru acest final de sezon:
    – Cupa României – Constanţa – 1-3 octombrie
    – Cupa Mondială satelit – Belgrad – 10 octombrie
    – Cupa Mondială – Berna – 23-25 octombrie
    – Cupa Alfredo Bachelli – Craiova – 7 noiembrie.
    “Speranţa moare ultima“, a fost pe scurt mesajul antrenorului emiret Francisc Csiszar.
    Daniel C.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE