More

    Primul punct de la Tărlungeni

    oli

    Olimpia Satu Mare a obținut primul punct la Tărlungeni în istoria întâlnirilor directe cu Unirea. Sătmărenii au lăsat impresia în prima repriză că dețin controlul și după reușita lui Villand din minutul 25 lumea prezentă la stadion se aștepta la o victorie categorică a elevilor lui Csik. N-avea să se întâmple așa deoarece juniorii Unirii le-au readus pe gazde-n joc și din echipa ce părea că are la îndemână trei puncte până la urmă Olimpia s-a văzut nevoită să transpire pentru un punct. Obținut cu emoții după ce Selagea a irosit un penalty iar apoi căpitanul Iuhas a transformat cu eleganță a doua lovitură de la 11 m primită de băieții noștri.

     


    Cronica meciului
    Duşul rece venit odată cu eliminarea din Cupă la un scor categoric a adus o mică „furtună” în tabăra Unirii, mijlocaşul Cionac fiind exclus din lot. Băieţii lui Dan Bona nu păreau nici aşa să se fi trezit, în prima parte a partidei cu Olimpia Satu Mare având o evoluţie neconvingătoare.

    Oaspeţii au jucat pragmatic, iar în minutul 25, la capătul unui contraatac rapid, Lukacs pasează perfect pentru Villand care înscrie fără emoţii şi face 0-1. Când toată lumea aştepta pauza, portarul Şuta respinge neinspirat o minge care ajunge la Minciună, acesta îl serveşte pe juniorul Monea care lobează elegant şi aduce o egalare nesperată după aspectul jocului (41). A fost exact ceea ce era nevoie pentru trupa lui Bona, care a ieşit apoi de la cabine cu o altă faţă. Cu „motoarele” Dâlbea şi Minciună la turaţie excelentă, uniriştii au forţat golul care să îi aducă în avantaj, acesta picând în minutul 65, când Monea a centrat pentru celălalt junior, Vasiloi, care a introdus mingea în plasă cu o reluare ce a părut în primă fază ratată.

    Sătmărenii păreau că nu au forţa necesară să mai revină în joc, însă au obținut un penalty destul de ușor acordat de „centralul” Micloşină la un duel între Burlacu şi Selagea (79). Acesta din urmă nu a reuşit însă să îl învingă pe Muţiu, care a plonjat excelent. Cinci minute mai târziu, arbitrul reşiţean a acordat din nou lovitură de pedeapsă, după ce mingea i-a căzut pe mână lui Şerban. Căpitanul sătmărenilor, Iuhas, a transformat cu siguranţă şi a adus un punct echipei sale, până la final gazdele cerând la rândul lor un penalty la Sorin Marin.

    E primul rezultat de egalitate din acest sezon reușit de Olimpia care rămâne pe locul opt și așteaptă duelul de vineri cu Gaz Metan Mediaș de la Satu Mare!


    Unirea Tărlungeni – Olimpia Satu Mare 2-2 (1-1)

    Au marcat: Monea (41), Vasiloi (65) / Villand (25), Iuhas (85 – pen)
    Arbitri: Dorian Micloşină (Reşiţa), Damian Antal şi George Bogdan Duţă (ambii din Bacău).

    Unirea: Muţiu – Vlăsceanu, M. Burlacu, I. Şerban, S. Marin – Vasiloi (85 Bucur), Dâlbea (cpt.), Minciună (68 Pastor), Petra – Monea – I. Coman.
    Antrenor: Dan Bona

    Olimpia: Şuta – D. Muntean, I. Tătaru, Heil, Iuhas (cpt.) – Selagea, Villand, Takacs (66 R. Rus), D. Lukacs, Bura (61 Ciul)- Bg. Faur (68 Bîgiu).
    Antrenor: Tiberiu Csik


    Primarul Kiss supărat foc pe arbitri…
    La finalul meciului, Iosif Kiss, primarul Tărlungeniului, a izbucnit la adresa arbitrului din Reşiţa, Dorian Micloşină, contestând vehement cele două penalty-uri dictate împotriva echipei sale. Edilul i-a acuzat pe sătmăreni că au dat bani la arbitri şi a ameninţat că va retrage echipa din campionat dacă va mai avea parte de astfel de arbitraje.

    “E clar, arbitrajul, ca şi în prima etapă (n.r. acasă cu Şoimii Pâncota, scor 2-3), a fost unul foarte slab. Nu ştiu ce fac cei de la Satu Mare, că nu au bani să ne plătească din luna Mai factura la cazare de la Tărlugeni, dar văd că au bani la arbitri! Olimpia a primit două penalty-uri inventate. Nu se poate să delegi un arbitru din Reşiţa, când noi ne aflăm în lupta directă cu reşiţenii. La CCA plăteşti memoriu, dar rezultatul nu se schimbă, arbitrajul nu se schimbă. E bătaie de joc. Dacă se va mai întâmpla să mai avem parte de asemenea arbitraje eu mă gândesc serios să retrag echipa din campionat!”, a declarat, citat de Monitorul Expres, Iosif Kiss, preşedintele Unirii Tărlugeni.

    Ionică Cîmpean îi răspunde primarului din Tărlungeni
    Fostul președinte al Comitetului director de la Olimpia, Ionică Cîmpean, i-a răspuns elegant primarului din Tărlungeni la finalul partidei pe care galben-albaștrii au terminat-o la egalitate, 2-2 la Unirea.

    ”Domnul Kiss este supărat de rezultat. Sigur că nu se aștepta ca acasă să primească adversarul două penaltiuri pe final, el fiind probabil obișnuit invers. Nu am înțeles exemplul dânsului despre brigada din Reșița raportată la poziția Unirii din clasament …! De parcă Olimpia e lider cu 15 puncte diferență nu tot la retrogradare. Una peste alta, felicitări echipei. Cu mai multă concentrare câștigam 3 puncte.” a spus fostul președinte al Comitetului director de la Olimpia.

    Bona:
    “Arbitrii ne râdeau în nas”
    La rândul său, antrenorul Dan Bona a spus că Unirea a ajuns bătaia de joc a arbitrilor în acest sezon.

    “Din păcate, la noi, la Tărlungeni, se întâmplă un fenomen ciudat cu domnii cavaleri ai fluierului care fac legea. Au fost două penalty-uri inventate pentru Olimpia la două faze simple. Nu am niciun dubiu. Probabil îl dădea şi pe al treilea dacă nu marcau. Noi am avut un penalty la Coman, altul la Minciună, dar am ajuns bătaia de joc a unor arbitri, care după meci ne râdeau în nas. Preşedintele Kiss Iosif poate lua orice decizie în ceea ce priveşte echipa. În acest joc am arătat mai bine şi vom continua să creştem. Noi vrem doar ca rezultatele să fie stabilite pe teren. Nu am nicio problemă dacă pierd după un arbitraj imparţial. Mă bucur pentru aceşti copii, pentru Monea, care dacă va fi serios va ajunge departe. Şi cei mai «bătrâni» au început să joace, astfel că începem să aratăm ca o echipă”, a spus şi Bona pentru sursa citată.

    Iuhas:
    “A fost henț clar la penalty!”
    Căpitanul Olimpiei, Cosmin Iuhas a recunoscut că a avut ceva emoții la penalty-ul transformat în minutul 85. Ciubu spune că după ce Selagea a ratat de la punctul cu var în minutul 79 s-a temut ca și el să nu irosească șansa egalării.

    ” Nu înțeleg reacția domnilor de la Tărlungeni. Penalty-urile au fost cât se poate de clare. Al doilea a fost un henț evident iar primul un fault din spate. La supărare oamenii spun multe…Eu eram desemnat să execut al doilea penalty , băieții s-au uitat direct la mine imediat după decizia centralului… Am bătut bine și asta a fost. Cred că dacă eram mai atenți la finalul primei reprize și nu egalau, câștigam toate punctele!” ne-a spus Iuhas care luni seara alături de Robi Villand va fi invitat la emisiunea Săptămâna sportivă de la Nord Vest TV.


    Etapa oaspeților în seria Vest
    Gazdele nu au câștigat nicio partidă jucată sâmbătă în runda cu numărul 5 a seriei de Vest a Ligii a 2-a. Baia Mare și Brașovul au luat puncte importante afară. Finalul de la Mediaș a fost electrizant. Gazul a egalat în primul minut de prelungire de la punctul cu var, iar în cel de-al treilea argeșenii au ratat un penalty prin Honciu. Totodată, sătmărenii au scăpat de înfrângere cu 5 minute înainte de final.

    Gaz Metan – CS Mioveni 3-3, 
    Petre 5 și 12, Lullaku 90+1 (pen.) / Năstăsie 10, 24 și 52

    Metalul Reșița – Caransebeș 0-2, 
    Lupi 32, Dumitru 77

    UTA – CSM Râmnicu Vâlcea 1-1,
    Rus 25 / Staicu 74

    Chindia Târgoviște – Brașov 1-2,
    Cruceru 38 / Matei 40, Codoban 87

    Unirea Tărlungeni – Olimpia 2-2, 
    Monea 42, Vasiloi 65 / Villand 25, Iuhas 85
    FC Bihor – FC Baia Mare 0-2, 
    Arnăutu 34, Balaure 39
    UCluj – Șoimii Pîncota 0-1, 
    Pirtea G.

     

    Untitled-1Etapa următoare (2-3 octombrie): Olimpia – Gaz Metan Mediaș, CS Mioveni – Universitatea Cluj, CSM Râmnicu Vâlcea – Unirea Tărlungeni, FC Brașov – UTA, FC Baia Mare – Chindia Târgoviște, FC Caransebeș – FC Bihor, Șoimii Pîncota – Metalul Reșița.

    Florin Muresan

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE