More

    FORŢELE SPECIALE au luat cu ASALT o şcoală din SATU MARE

     

    pol

    Un infractor care a intrat în Școala Gimnazială “Vasile Lucaciu”, dar a fost prins înainte de a le face rău copiilor. Din fericire, este vorba doar despre un scenariu pus la cale de polițiștii sătmăreni care au vrut în felul acesta să le transmită un mesaj celor mici într-un mod mai inedit și interactiv cu ocazia derulării campaniei naționale “Săptămâna Prevenirii Criminalității“.

    Activitatea a început azi, de la ora 12.00, când în curtea școlii, unde au fost parcate mai multe mașini de poliție, și unde oamenii legii se pregăteau să le arate exercițiile demonstrative. Copii au fost încântați să îi vadă pe polițiștii în acțiune, unii dintre ei fiind pentru prima dată prezenti la astfel de activități. Au fost prezenți poliţişti din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale şi din cadrul structurilor de prevenire, poliţie rutieră şi criminalistică, elevi din ciclul primar şi gimnazial, cadre didactice și câțiva părinţi.

    Tema zilei a fost prevenirea delicvenței juvenile, motiv pentru care eleviilor le-au fost prezentate câteva fapte de violență și furturi, după care felul cum intervin polițiștii și tehnica din dotare, subliniindu-se în felul acesta faptul că nici o infracțiune nu rămâne nepedepsită și că oamenii legii sunt pregătiți să intervină în orice moment pentru prinderea celor care încalcă legea. Cu siguranță, cel mai aplaudat exercițiu demonstrativ a fost cel în care presupusul infractor fură geanta unui cetățean și fuge cu ea, moment în care câinele special dresat pentru astfel de incidente intervine și îl prinde pe răufăcător. Tot ieri, polițiștii de proximitate au susținut dezbaterii cu elevii careieni din patru licee, urmând ca mâine în cadrul „Săptamânii Prevenirii Criminalității” să fie organizate activități de prevenire a furturilor în mai multe cartiere din municipiul Satu Mare.

    f

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE