More

    UEFA nu dă înapoi

    Recentele atentate teroriste de la Bruxelles au revoltat din nou la culme întreg Mapamondul, în aşteptarea unor soluţii ferme, care încă, din nefericire, continuă să întârzie. Acest context a readus în discuţie problema Campionatului European de Fotbal, programat să se desfăşoare, în această vară, în perioada 10 iunie – 10 iulie, în Franţa.

    După cum se ştie, anul trecut, după atentatele de la Paris din noiembrie care au vizat şi „Stade de France”, s-a vorbit despre mutarea competiţiei într-o altă ţară. S-a fi renunţat însă la această idee, din lipsă de timp şi de resursele mai ales financiare pentru organizarea unui eveniment de asemenea amploare, în pripă altundeva.

    Şefii de la UEFA au discutat despre eventualele pericole care planează asupra competiţiei şi, în cele din urmă, au anunţat că turneul final din Hexagon se va desfăşura în această vară, conform programului, chiar dacă există un pericol teoretic de atentate. Touşi, Martin Kallen, directorul de organizare al Campionatului European, a vorbit despre posibilitatea ca unele jocuri să se desfăşoare cu porţile închise.
    Nivelul de interes faţă de întreaga competiţie este foarte ridicat. Eventualele riscuri vor fi analizate înaintea fiecărei partide cu maximă rigurozitate. Vor exista minimum trei filtre de control la intrarea în arene şi, pentru o bună desfăşurare a meciurilor, fanii vor fi atenţionaţi să ajungă la stadioane cu două ore mai devreme.

    Până în acest moment nu există nicio ameninţare teroristă, dar măsurile de securitate vor fi maxime, avându-se în vedere că Europeanul din Franţa va fi un eveniment hipermediatizat, ce va concura din punctul de vedere al audienţelor doar cu JO găzduite de Rio de Janeiro. Probleme ar putea fi însă în afara stadioanelor, în pieţe, în centrele comerciale sau aeroporturi, estimându-se că în Franţa vor ajunge minimum 500.000 de suporteri.

    Toţi iubitorii fotbalului ştiu că la turneul din Franţa vor lua startul 24 de echipe şi se vor disputa 51 de meciuri. Prima confruntare este programată pe 10 iunie, pe „Stade de France”, între echipa ţării gazdă şi România.

    Să fie într-un ceas bun!

    Voicu D.Rusu

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE