More

    HCM Baia Mare, învinsă acasă de Buducnost

    neagu

    HCM Baia Mare a fost învinsă de echipa muntenegreană Buducnost Podgorica cu scorul de 29-24 (17-10), sâmbătă, în Sala Polivalentă ‘’Lascăr Pană’’ din Baia Mare, în prima manșă a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor la handbal feminin.

    Buducnost, deținătoarea trofeului, a făcut un pas uriaș către turneul Final Four de la Budapesta, în urma acestui succes, conturat pe finalul partidei.

    Formația oaspete, cu internaționala română Cristina Neagu în formă (8 goluri), a condus aproape tot meciul, diferența maximă fiind de opt goluri. După un început destul de echilibrat, Buducnost s-a desprins prima oară la două goluri în min. 7, 2-4. HCM a înscris pentru 3-4 (8), dar apoi a urmat o perioadă slabă a vicecampioanei României, care nu a marcat circa zece minute și a încasat șase goluri, scorul devenind 3-10 (19). Oaspetele au avut pentru prima oară opt goluri în plus în min. 25, 6-14, iar la pauză avantajul era de șapte goluri, 10-17.

    HCM a avut o revenire formidabilă în repriza secundă, a recuperat gol cu gol și s-a apropiat la 24-25 (51), dar apoi nu a mai reușit să mențină ritmul. Buducnost a mai marcat de patru ori până la final, iar HCM nu a mai înscris, scorul final fiind de 29-24 pentru vizitatoare.

    Echipa din Baia Mare nu a avut patru piese de bază în acest meci, Paula Ungureanu, Melinda Geiger, Adriana Nechita și Gabriella Szucs.

    Manșa a doua a sferturilor de finală va avea loc pe 10 aprilie, la Podgorica.

    În celelalte meciuri din sferturi:
    CSM București-Rostov pe Don 26-25
    Vardar –Larvik 34-20
    Ferencvaros-Gyor 18-31

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE