More

    Probleme cu igienizarea spațiilor la Spitalul Județean

     Conducerea unității spitalicești are alocată suma de circa 1,3 milioane lei pentru înlăturarea acestor deficiențe

    spital judetean 08
    TERMEN. Până la finalul acestui an trebuie rezolvate deficiențele semnalate

     La ordinul conducerii Ministerului Sănătății, o echipă de medici de la Direcția de Sănătate Publică Suceava a efectuat un control amplu la Spitalul Județean Satu Mare. Au fost identificate mai multe deficiențe, cea mai evidentă fiind cea legată de igienă. Echipa de control a aplicat sancțiuni în valoare de 5.000 de lei, iar Spitalul Județean are obligația de a efectua igienizare în toate spațiile.

     

    Banii pentru igienizare, alocați

                Managerul Spitalului Județean, Marcela Papici, a declarat că pentru efectuarea igienizării ar fi nevoie de 1.274.000 de lei, bani care ar fi fost deja alocați în acest sens. Conducerea unității spitalicești are termen de conformare întregul an. ”Avem în plaan să renovăm atât la Spitalul Nou cât și la Spitalul Vechi, cam aproape toate secțiile. Acest lucru nu se poate face de pe o zi pe alta, având în vedere fondurile necesare. (…) Pentru igienizare ar fi nevoie de aproximativ 1.274.000 de lei. Acești bani îi și avem alocați în buget. Este un cost estimativ: 400 de de euro pe metru pătrat”, a spus Marcela Papici.

    Secțiile cu probleme

                Managerul Spitalului Județean a trecut în revistă toate secțiile cu probleme, dar și măsurile de reabilitare a situației. Din păcate, se impun măsuri de igienizare în aproape toate secțiile Spitalului Județean.”Trebuie înlocuită tâmplăria de lemn cu tâmplărie termopan în locația 1, etajul I și parter. Contractul este deja semnat. Este vorba despre 247.000 de lei, pentru tot ce înseamnă Chirurgie Generală, Chirurgie Plastică, Urologie, ORL și Ostretică. Se mai fac renovări pe Secția oftlamologie și diabetologie, aproximativ 200.000 de lei pentru igienizare. Mai avem un acord cadru pe care Spitalul Județean îl are semnat din 2014, în baza căruia se vor face renovări la Spitalul Vechi, la etajul I și parter. Mai avem 100.000 de lei, sper să ne încadrăm în acest preț, la igienizarea Secției reanimare”, a conchis Marcela Papici.

    Ciprian Batea

     

     

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE