More

    Primăria nu a reluat licitația pentru al treilea pod

    pod

    Nicio firmă nu pare interesată să se ocupe de proiectul tehnic și de construcția efectivă a celui de al treilea pod peste râul Someș. Ultima licitație în acest sens a fost organizată de Primăria Satu Mare în 26 februarie 2016, dar nicio firmă nu și-a depus vreo ofertă.

    Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a declarat că procedurile de licitație vor fi reluate. Doar că pe sistemul electronic de Achiziții Publice (SEAP) nu există încă niciun anunț în acest sens. ”Au fost interesate foarte multe firme, dar nimeni nu a venit cu o ofertă. Cererea noastră de a reface proiectarea și realizarea nu au fost agreate de anumite firme. Am reluat această procedură și acum merge din nou doar pentru proiectare. Am refăcut reevaluarea valorii podului. Am chemat niște experți de la Baia Mare, au analizat punct cu punct proiectul podului și au spus că valoarea afișată este valoarea reală. Acum scoatem doar proiectarea la licitație”, a spus primarul Dorel Coica în cursul lunii trecute.

    Guvernul a decis în luna iulie a anului trecut, printr-o Hotărâre, suplimentarea bugetului local al Municipiului Satu Mare cu suma de 2 milioane de lei. Fondurile sunt destinate realizării Proiectului Tehnic și demarării execuției lucrărilor la obiectivul de investiție ‘Pod peste Râul Someș — Amplasament Str. Ștrandului’. Construirea unui nou pod rutier peste râul Someș va conduce la preluarea traficului de pe drumul european E81, la reducerea timpului parcurs al autovehiculelor și va contribui la reducerea poluării în zonă, prin reducerea blocajelor în trafic.

    Ioana Simion

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE