More

    Sezonul regulat aproape de final

    Etapa de duminică din liga a 5-a a adus și o surpriză. FC Certeze, echipă implicată direct în lupta pentru șefia clasamentului a pierdut fără drept de apel la Recolta II Dorolț, 4-0, și a rămas la trei puncte în urma liderului.

    De asemenea Platanul Marna a învins Cetate Ardud cu 5-4 după ce oaspetii au condus cu 4-1. E drept însă că Liga a 5-a s-a dovedit a fi o competiție imprevizibilă iar sezonul acesta e unul care aduce în premieră la acest nivel ideea de play off . Practic peste două etape, la finalul turului , campionatul se împarte în trei . Primele șase echipe vor avea parte de play off și se vor bate tur –retur pentru promovare. Interesant e că față de Liga 1, la nivel de județ punctele nu se înjumătățesc. Prima clasată promovează direct iar echipele de pe locurile doi și trei vor avea șansa unui baraj direct, pe teren neutru, pentru promovarea în Liga a 4-a.

    Echipele de pe locurile 7-16 vor fi și ele împărțite în două campionate separate iar la final AJF Satu Mare va premia și acolo câștigătoarele.

    ”Am început liga a 5-a după un program făcut pentru 18 echipe. Din păcate însă unele echipe au renunțat pe parcurs dar asta nu ne împiedică să ducem acest proiect mai departe” spun oficialii AJF Satu Mare legat de ideea play off-ului la județ.

    Altfel, Speranța Halmeu pare mare favorită la promovare. Singura înfrângere a venit în etapa a 3-a la Mădăras, 1-4 cu Cetate 800 Ardud. Interesant e că Cetate s-a impus cu același scor și la a doua clasată, FC Certeze, doar că elevii lui Tudor Barbul au cedat puncte în deplasări la echipe din subsolul clasamentului. În meci direct, Speranța a bătut la Certeze cu 7-2!!!

    Rezultatele etapei a 15-a
    Crasna Craidorolţ – AS Ghenci 7-5
    Platanul Marna – Cetate 800 Ardud 5-4
    Recolta Dorolț II – FC Certeze 4-0
    Gloria Moftinu Mare – Prietenia Crucişor 3-2
    Chesi Hodod -Unirea Bercu 6-2
    Dacia Supur – Victoria Tiream 2-0
    Speranța Halmeu-Voinţa Sătmărel nu s-a jucat
    Egri Sasok Agriş-Înfrăţirea Tarna Mare nu s a jucat
    Olimpia Căuaş a stat

    Clasament

    1.Speranța Halmeu 36p
    2.FC Certeze 33p
    3.Egri Sasok Agriş 27p
    4. Cetate 800 Ardud 22p
    5.Recolta Dorolț II 22p
    6.Olimpia Căuaş 22p
    7.Platanul Marna 20p
    8.Chesi Hodod 16p
    9.Unirea Bercu 16p
    10.Voinţa Sătmărel 15p
    11.Gloria Moftinu Mare 14p
    12.AS Ghenci 14p
    13.Victoria Tiream 13p
    14.Dacia Supur 10p
    15.Prietenia Crucişor 9p
    16.Crasna Craidorolţ 9p

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE