More

    Să vină alegerile!

    presedinti

    Conform prevederilor calendarului electoral dedicat alegerilor locale din data de 5 iunie, în primele săptămâni ale lunii aprilie trebuie să se finalizeze constituirea Biroului Electoral Judeţean, precum şi birourile de circumscripţie şi birourile locale. După ce aceste demersuri se finalizează, munca efectivă pentru pregătirea alegerilor poate să înceapă.

    Aşadar, ieri, începând cu ora 11:00, în sala nr. 59 a Tribunalului Satu Mare, a avut loc desemnarea prin tragere la sorţi, în şedinţă publică, a preşedinţilor şi a locţiitorilor acestora pentru birourile electorale din circumscripţia electorală judeţeană şi circumscripţiile electorale din unităţile administrativ – teritoriale ale judeţului Satu Mare.

    Cei interesaţi în a face parte din aceste birouri au fost traşi la sorţi de către vicepreşedintele Tribunalului Satu Mare, Mihai Ciorcaş. În locurile în care nu a existat nici un înscris, s-au tras la sorţi persoane din rândul magistraţilor şi a consilierilor juridici din Satu Mare şi Carei. În ceea ce priveşte localităţile mici, în multe dintre acestea nu a existat nici un doritor.

    Aşadar, în urma tragerii la sorţi, Surd Grigore este preşedintele Biroului Electoral Judeţean Satu Mare. În ceea ce priveşte circumscripţia Satu Mare, tot în urma tragerii la sorţi, preşedinte este Capotă Crina Maria.

    La şedinţă au mai fost prezenţi şi prefectul Radu Bud; şeful Serviciului Juridic şi Contencios Administrativ din cadrul Tribunalului; Cosmin Dorle şi consilierul parlamentar din cadrul Biroului Judeţean Satu Mare al Autorităţii Electorale Permanente, Sebastian Domuţ.

    Ioana Simion

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE