More

    Festival de handbal la Carei

    carei

    De la an la an turneul de handbal de la Carei creşte în valoare. Buna organizare şi seriozitatea arătată de-a lungul vremii de gazde au atras ca un magnet echipele din zonă. Iar la ediţia a 5-a a Memorialului „Mircea Dohan” avem parte de un record de echipe participante, 10 la fete şi opt la băieţi.

    În plus din acest an turneul pentru juniori se desfăşoară sub egida Federaţiei Române de Handbal.

    De remarcat de asemenea solidaritatea manifestată de prietenii şi foştii colaboratori ai regretatului handbalist Mircea Dohan care au venit şi în acest week-end să-i cinstească memoria. Fost coleg de cameră cu Mircea Dohan la Minerul Baia Mare , dublul campion mondial Ştefan Birtalan a deschis oficial competiţia şi a vorbit extrem de emoţionat despre competiţie şi despre personalitatea regretatului său prieten.

    Cristian Gaţu, invitat special la emisiunea Săptămâna Sportivă de luni
    Cristian Gaţu, invitat special la emisiunea Săptămâna Sportivă de luni

    „Am fost şi la prima ediţie. Mă leagă amintiri frumoase de Mircea Dohan şi felicit familia pentru ceea ce face în memoria acestui om excepţional. Mă bucur că de la an la an văd mai mulţi copii care joacă handbal şi vin la acest turneu la Carei” a spus Ştefan Birtalan în vreme ce fostul preşedinte al FRH, Cristian Gaţu, a recunoscut că a revenit cu drag la Carei şi că aşteaptă ca cei care conduc oraşul să-şi onoreze promisiunea făcută anul trecut.

    „Mi s-a promis că la Carei va reînvia o echipă de handbal pe care s-o înscriem în campionatele FRH. Tradiţia trebuie păstrată aici, să nu uităm ce jucători buni a dat această zonă acestui sport” a punctat Cristian Gaţu.

    De remarcat că la această ediţie participă şi echipa Centrului Naţional de Excelenţă de la Sighişoara la masculin iar la fete a venit, în premieră în calitate de antrenoare , fosta vicecampioană mondială Valeria Beşe. Aceasta a venit cu o echipă din Zalău şi recunoaşte că are mari emoţii.

    Competiţia se desfăşoară în săli din Carei, Căpleni şi Foieni iar finalele sunt programate sâmbătă după amiaza. În plus vom avea parte şi de un meci demonstrativ între o echipă a fostelor glorii ale handbalului careian şi o trupă de la Minaur Baia Mare, generaţia 70-80.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE