More

    Deşteaptă, frumoasă şi devreme acasă

    Diana-Halmi2

    În mod sigur ursitoarele au fost mai mult decât darnice cu Diana. Nu numai că au înzestrat-o cu un chip frumos (multă lume o aseamănă cu Angelina Jolie) dar i-au mai dat şi multă minte cât şi o ambiţie de nezdruncinat. “Eu sunt oşancă la origini şi aşa se explică că sunt ambiţioasă în tot ceea ce fac”, ne explică tânăra.

    A învăţat să scrie şi să citească mai întâi în engleză
    La vârsta de 4 ani s-a mutat cu familia în Statele Unite şi aşa se face că engleza a fost pentru ea de fapt limba care i-a permis să dezlege misterul scrisului şi a cititului. “ Ne-am stabilit în Chicago, acolo unde există o mare comunitate de români, şi unde am şi urmat primele clase primare. Am fost încântată de cum era organizată acolo şcoala şi de amabilitatea profesorilor. Ceea ce mi-a plăcut foarte mult este că se punea mare accent pe lectură şi poate acesta este motivul pentru care am rămas întru totul “infectată” de acest microb al cititului şi până în momentul de faţă”, ne dezvăluie simpatica sătmăreancă.

    În 2007 s-a reîntors cu familia în România, fiind nevoită să se adapteze la un alt sistem de învăţământ. “ Nu mi-a fost greu să mă adaptez sistemului românesc, în primul rând că vorbeam limba română la perfecţie, deoarece acasă, în State, vorbeam doar româneşte şi într-un timp scurt am învăţat să scriu şi să citesc în limba lui Eminescu. Prima carte citită în limba română a fost Amurg după care citeam tot ce îmi pica în mână” spune cu mândrie Diana.

    Vrea să urmeze o carieră în Drept
    Diana este elevă în clasa a XII-a la Liceul de Arte “Aurel Popp” din Satu Mare şi are năzuinţe mari cu viaţa ei.”Sunt în ultimul an de liceu la secţia arhitectură şi am ales să urmez această secţie deoarece ciclul gimnazial l-am făcut tot aici, aşa că eram deja familiarizată cu artele vizuale. Chiar dacă arhitectura şi lectura nu se pupă foarte tare eu cred că pot să le fac foarte bine pe ambele în paralel. Totuşi cred că am o tragere mai mare spre ştiinţele umane, aşa că m-am gândit să merg la Facultatea de Drept şi să fac carieră în avocatură însă nu mi-ar displace nici ceva orientat spre lumea artistică” , spune Diana.

    diana-halmi3

    A ştiut şi a câştigat
    De câțiva ani încoace Nord Vest TV și Gazeta de Nord- Vest organizează concursul “Cine știe, câștigă” competiție programată în avansul bacalaureatului. Ei bine ediţia de anul acesta a fost câştigată de către Diana Halmi.

    ”Am fost cinci concurente, toate foarte bine pregătite, de la diferite licee din Satu Mare. Au fost 25 de întrebări din Limba Română, tematica fiind materia de bacalaureat. Moderatorul acestui eveniment cât și organizatorul principal, domnul profesor Teodor Curpaş, a reuşit să ne capaciteze foarte bine pe toate. Faptul că am reuşit să mă debarasez rapid de emoţii şi să fiu cât mai dezinvoltă pe scenă, cred că m-au făcut să ies câştigătoarea aceestei ediţii de <Cine ştie, câştigă>! “, ne spune Diana.

    Tânăra recunoaşte că nu are un anumit standard după care învaţă, şi totul depinde de context şi de programul de a doua zi. “De pildă la acest concurs am decis să particip pe ultima sută de metri motiv pentru care am stat cu burta pe carte zi şi noapte. Însă dacă programul este mai lejer fac în aşa fel ca să-mi acord mie cât mai mult timp, asta însemnând să citesc, să ascult muzică şi să scriu. Vă dezvălui că am început să scriu un roman de fantezie intitulat „Ascendent” şi deja mă gândesc şi la volumul doi care se va numi „Descendent”, ne dezvăluie tânăra.

    Diana este şi o tânără cochetă însă chiar ea recunoaşte că nu se dă în vânt după publicaţiile glossy cum nu este nici o mare fană a ieşirilor prin cluburi. “ Sigur că-mi place să fiu aranjată dar nu fac din asta o temă existenţială. Timpul liber îmi place să-l petrec cu prietenii, puţini dar de calitate şi spre activităţi care-mi înalţă vibraţiile spirituale”, încheie Diana.

    Nicolae Ghişan

    diana-halmi

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE