More

    Catedrala ”Adormirea Maicii Domnului”, neîncăpătoare!

    preoti-azi

    Catedrala “Adormirea Maicii Domnului ” din Satu Mare a fost ieri neîncăpătoare. Mulţimea mare de credincioşi s-a rugat în cea de-a patra Duminică a Sfântului și marelui Post împreună cu P.S. Dr. Iustin Sigheteanul, însoțit de patru diaconi de la Episcopie.Consilier Economic Arhid.Teodosie Bud, Protopopul Socolan Ioan, Pr.Donca Aurel, Pr.Nastai Coriolan, Pr.Boloș Cristian, Pr.Orășteanu Florin, Pr.Onea Vasile Marcian, Pr. Mirisan Octavian, Diac.preotul hirotonit Istrat Vasile Ioan, preot la parohia Moara Borșii-Crucișor din Protopopiatul Satu Mare.

    “În cea de-a patra Duminică a Sfântului și mare post al Paștelor, am făcut bucurie credincioșilor care frecventează Catedrala ”Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Satu Mare, și la darul pe care Dumnezeu ne-a ajutat să-l facem, au răspuns cu dragostea lor fiind prezenți într-un număr impresionant. Ne bucurăm de slujirea părinților de aici, părintele Aurel, Cristian și Vasile, de lucrările care s-au făcut în ultima vreme, a fost restaurată pictura integral, a fost reorganizat altarul, se restaurează exteriorul și în prima duminică după 15 august, după sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului, care este și hramul Catedralei, vom săvârșii slujba de sfințire. Ne bucurăm de prezența împreună cu copiii, este tineret mult și mulți copilași care se împărtășesc cu trupul și sângele Domnului, deci se încreștinează copiii, nu doar că sunt botezați, sunt îmbisericiți în acest fel. Aduși de părinții lor la biserică, cresc în lumina bisericii, în adevăr și în credință, și vom avea, sperăm, un viitor în copiii și familiile creștine care alcătuiesc comunitățile și poporul român, un popor al lui Dumnezeu care va rămâne fidel față de Evanghelie și față de Sfânta noastră biserică ortodoxă” a spus cu glas blând P.S.Dr. Iustin Sigheteanul.

    Părintele Boloș a fost bucuros de vizita Preasfințitului și de numărul mare de credincioși prezenți la liturghie.

    “Duminica a IV-a din Postul Mare a reprezentat un moment de mare bucurie pentru noi credincioșii. Ne găsim în Postul care ne pregătește pentru slăvitul prasnic al învierii Domnului nostru Iisus Hristos din morți și nu se putea mai nimerit decât ca Preasfințitul Iustin Sigheteanul să vină în mijlocul sătmărenilor și să le întărească credința în Dumnezeu ajutându-ne să ne pregătim mai intens pentru a urca spre piscurile împărăției lui Dumnezeu. Preasfinția sa, prin cuvintele sale ne-a arătat ce importanță covârșitoare are Sfânta Spovedanie în viața noastră duhovnicească a creștinilor, ne-a arătat că doar prin spovedanie ne putem împăca cu noi înșine, cu semenii noștri și cu Dumnezeu și că apoi ne putem uni cu Iisus prin Sfânta Împărtășanie”, a declarat părintele Cristian Boloș.

    Raluca Jofi

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE