More

    Echipele din Maramureș au dominat Memorialul ”Mircea Dohan”

    carei1

    Sub privirile atente ale foștilor campioni mondiali Ștefan Birtalan și Cristian Gațu, cele 18 echipe participante la Memorialul ”Mircea Dohan ” au oferit două zile de handbal de calitate la Carei.

    Organizare ireproșabilă, atmosferă deosebită, încrâncenare pe teren și rezultate pe muchie de cuțit . Și speranțe pentru un viitor deosebit în zonă pentru acest sport..Cam acestea ar fi cuvintele care ar descrie cel mai bine festivalul de handbal din week-end de la Carei.

    Iar cum Maramureșul are tradiția handbalistică de partea lui, atât la fete cât și la băieți echipele din județul vecin au reușit să câștige marele trofeu.

    CSS 2 Baia Mare a reușit oarecum să furnizeze surpriza la masculin după victoria la limită, 15-14, în finală în fața celor de la Centrul Național de Excelență ”Marian Cozma” Sighișoara. În finala mică Debrecen a învins Hajdunanas cu 22-16.

    La fete, CS Seini a trecut tot la limită, 10-9, după un meci cu mult suspans de Hajdunanas.

    În finala mică CSS 2 Baia Mare a trecut relativ ușor de Debrecen, 22-16.

    Dacă la organizare Careiul a fost la înălțime iar familia regretatului Mircea Dohan merită toate aprecierile la nivel de rezultate încă echipele din zonă mai au mult de muncit.

    La masculin Colegiul Tehnic Iuliu Maniu și Liceul Teoretic Carei au terminat pe șapte și opt iar la fete Liceul Teoretic Carei, Unirea Tășnad și Club Sportiv Olimpus Negrești Oaș au încheiat pe ultimele trei poziții.

    Cupele, medaliile şi diplomele au fost înmânate de membrii familiei Mircea Dohan, familia Boroş Graţian şi Mircea Dohan jr., iar Cupele de către marele campion Cristian Gaţu.

    Tuturor participanţilor la acest turneu comemorativ le-au fost înmânate Diplome de excelenţă de către sportiva careiancă Rada Şichet şi comentatorul Digi Sport, Victor Mihalcea.

    Pentru promovarea constantă a tuturor ediţiilor Memorialului Mircea Dohan, reprezentantul GNV şi NVTV a primit o diplomă de excelenţă. Multumim!

    Daniel Marchiş de la CSS 2 Baia Mare a primit diploma şi cupa pentru Cel mai bun portar de la Memorialul ,,Mircea Dohan’’, jucătorul Centrului Național de Excelență “Marian Cozma” Sighișoara, Usein Eric, a fost desemnat cel mai tehnic jucător, iar Irina Isaiu de la echipa câştigătoare CS Seini, cea care a apărat patru aruncări de la şapte metri, a primit diploma şi cupa pentru cel mai bun portar. Cea mai tehnica jucatoare a fost desemnata jucatoarea Adriana Michis de la CSȘ Baia Mare.

    ”Le mulțumesc din suflet celor care au răspuns invitației noastre. Am început la prima ediție cu echipe puține iar acum am ajuns la 18. Și cu siguranță că numărul lor va crește de la an la an numai să fim sănătoși. Turneul a intrat în calendarul Federației Române de Handbal și pentru asta le mulțumesc domnilor Gațu și Birtalan. ” ne a spus Grațian Boroș unul dintre organizatorii competiției. De remarcat că oamenii au organizat competiția din fonduri proprii și sponsorizări.

    ” Astfel de oameni sunt de apreciat. Au fost două zile de handbal bun aici și am văzut lucruri frumoase” a spus fostul președinte al FRH, Cristian Gațu.

    Finalul a fost unul deosebit cu un meci demonstrativ între echipa foștilor handbaliști din Carei și cea a antrenorilor. S-a încheiat nedecis, 10-10, spre deliciul asistenței.

    Interviuri și imagini de la turneu luni seara de la ora 20,45 la Nord Vest TV în cadrul emisiunii Săptămâna sportivă.

    Florin Mureşan

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE