More

    Amenda, la un “R” distanță

    r

    Nu mai e niciun secret că de la implementarea (wow ce termen sofisticat) sistemului cu parcări închiriate, în Micro 16 e greu să găsești un loc liber unde să-ți lași mașina dacă ești de prin alt cartier. Au apărut o grămadă de ”R” de zici că-i tot cartierul un soi de Replay de la TVR. Sigur că metoda e una profitabilă pentru bugetul local, confortabilă pentru locuitorii din zonă însă extrem de stresantă pentru vizitatori și mai ales pentru polițiștii locali.

    Sigur, ca sfat, e de preferat să mergeți în respectivul cartier ori pe jos, ori cu autobuzul sau taxi-ul căci altfel riscați să vă treziți cu vreo duzină de sfinți coborâți și abătuți asupra voastră de vreun proprietar ofuscat că i-ați ocupat locul rezervat.

    Ce te faci însă dacă locul e rezervat și, totuși pe asfalt nu apare marele R (vezi foto) ?Pasul numărul 1: vine săracu’ polițist local chemat de proprietar și-ți trage o amendă. Îi explici că nu este niciun R, dar el îți arată o tăbliță agățată eventual pe vreun perete… Dacă e întuneric, musai ia o lanternă cu tine. După care îți primești și porția de sudălmi de la microlocuitorii zonei… Apoi pasul numărul 2. Ia-ți amenda și umblă… Umblă s-o contești bineînțeles. Dacă ai nervi… Sau mai bine dă-i cei 50 de lei din amendă direct proprietarului să-și cumpere vopsea și să-și deseneze singur R-ul de să se vadă și de pe lună! Și de restul să-și cumpere un ceai de tei. Ca să se calmeze și să nu aibă impresia că e stăpân pe tot MICRO 16! Regula numărul trei… bine că nu ți-a spart nimeni oglinda sau nu ți-a zgâriat mașina. Așa ca amintire c-ai trecut prin M16!

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE