More

    FRF / Liga a 2-a rămâne cu o serie de la toamnă

    big_dsc_0680a

    Adunarea Generală a Ligii a 2-a s-a întrunit marți pentru a alege un nou președinte doar că până la urmă lucrurile au fost amânate până la finalul sezonului.
    O parte din reprezentanţii cluburilor din Liga a II-a, nemulţumiţi de activitatea lui Auraș Brașoveanu, actualul preşedinte al LPF 2, şi-ar fi dorit să-l înlocuiască cu fostul preşedinte al Rapidului, Ovidiu Burcă.
    Prezent la ședință, președintele executiv al Olimpiei, Dan Băbuț a declarat că era greu de realizat schimbarea președintelui deoarece singurul canditat nu mai avea nicio funcție oficială la un club de liga a 2-a.
    ”S-a decis ca totul să se amâne până la finalul sezonului. Problema cea mai mare pentru noi, cluburile de liga a 2-a o reprezintă renegocierea contractului cu televiziunile pentru sezonul viitor. Situația drepturilor TV trebuie reglementată pentru că înr-un format cu o serie de 22 de echipe cheltuielile vor crește semnificativ și e nevoie de bani mai mulți”, susține președintele Dan Băbuț.
    Acesta e sigur că nici Adunarea Generală a FRF și nici Comitetul Executiv nu vor schimba sistemul competițional și că de la toamnă se va rămâne la o serie în Liga a 2-a.
    ”Acum ar fi greu de modificat sistemul și degeaba s-a ridicat problema la această ședință a reprezentanților cluburilor de liga a 2-a. Aici pot veni doar propuneri…” a explicat Băbuț.
    Prezent și el la ședința de marți, președintele FRF Răzvan Burleanu a declarat că Liga a 2-a va avea o singură serie, dar patronii cluburilor sunt nemulțumiți de această decizie, afirmând că nu există suficiente fonduri pentru transport. Președinții au cerut, de asemenea, și o garanție de la Federație, pentru ca sumele încasate din drepturile de televizare să fie mai mari. În acest sezon, suma din drepturi de televizare a fost de aproximativ 15.000 de euro.
    Altfel, președintele Olimpiei, Dan Băbuț și-a serbat ieri ziua de naștere. La mulți ani, din partea redacției GNV!

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE