More

    Marine Le Pen: Nu suntem finanțați de ruși; suntem un partid liber

    marine le pen

    Președintele Frontului Național din Franța, Marine Le Pen, membră a Parlamentului European, a declarat, sâmbătă, la Sinaia, că formațiunea pe care o conduce nu este finanțată de Rusia.

    “Era o anchetă americană lansată pentru a descoperi sursele de finanțare ale diverselor mișcări politice, dar nu sunt finanțată de Rusia. (…) Vă asigur că nu suntem finanțați de ruși, suntem un partid liber și cred că ați observat deja acest lucru”, a spus Le Pen, într-o conferință de presă.

    În context, ea a explicat modul în care a ajuns să ia un împrumut de la o bancă ceho-rusă.

    “Am încercat să obțin un împrumut de la o bancă franceză și am fost refuzată, am încercat să obțin un împrumut de la o bancă europeană și am fost refuzată, am încercat să obțin un împrumut de la o bancă mondială și am fost refuzată. Singura care a acceptat să mă primească, dar cu dobânzi deloc prietenoase — 6% — a fost o bancă ceho-rusească. Astfel, m-au acuzat că am acceptat să închei un contract cu această bancă. Dar dacă știți alta, o bancă din România, care ar accepta să finanțeze Frontul Național, să ne împrumute bani, nu ezitați, dați datele. Dacă există o bancă interesată, nicio problemă, o înlocuiesc cu plăcere”, a declarat Marine Le Pen.

    În ceea ce privește scandalul ‘’Panama Papers’’, ea a arătat că implicarea numelui său în acesta a deturnat atenția de la cei cu adevărat implicați.

    “Găsesc de-a dreptul incoerent faptul că cei care se plâng de evaziune fiscală sunt de asemenea cei care nu sunt în stare să securizeze frontierele. Nu ne putem aștepta ca atunci când lăsăm liber să circule capitalul să nu vedem și averi care pleacă peste graniță”, a mai spus Le Pen.

    Marine Le Pen a participat la Conferința Internațională ‘’Europa noastră — Europa Națiunilor’’, alături de europarlamentari ai Mișcării pentru o Europă a Națiunilor și a Libertăților.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE